28-годишната Анна Георгиева бе намушкана 42 пъти с нож в хотел „Джия бийч" в града, където работела като рецепционистка.

Делото бе гледано от Пловдивския окръжен съд по съкратената процедура, след като промените в Наказателния кодекс разрешиха прилагането й при процеси за убийство. В такива случаи подсъдимият получава присъда по минимума, определен от закона.

Прокуратурата най-вероятно ще протестира срещу решението на съда, каза прокурор Виктор Янков, цитиран от "Фокус".
Според адвокатката на убиеца Мариета Калъчева, тя е поискала съкратената процедура, тъй като законът го позволява.
Родителите на убитата Анна, която остави 4-годишна дъщеричка, не реагираха на обявената от съда присъда в залата и отказаха всякакви изявления.

Според прокурор Виктор Янков Красимир имал съвсем различно поведение по време на мярката, когато нямаше и нотка на разкаяние и съжаление у него. Съвсем различно беше поведението му днес, каза прокурор Янков, което означава, че по време на ареста си от февруари досега той е имал време да проиграе всяка реплика и словосъчетания. Попитан дали времето, което ще излежи в затвора, ще му бъде достатъчно да осъзнае вината си, прокурорът отговори: „Преценете сами”. По мнението му не е сигурно дали днес пред съда обвиняемият се е държал искрено.

По-рано пред магистратите Красимир Самарджийски заяви: „Никой няма право да отнема живот дори и на куче. Тази жена я обичам от душата си, а детето си обожавам. Лиших детето от майка и баща”.

Анна и Красимир били семейство от 2005 до 2009 година. След това се развели и жената пристигнала с детето си в Пловдив, където работела и се грижела сама за малката Габриела.
Според обвинението тя по никакъв начин не е предизвикала бившия си мъж, а само му е казала, че има интимен приятел, което е допустимо, след като те са разведени от 1 г.
Самата експертиза, направена на убиеца, е категорична, че по време на извършване на деянието не е бил в състояние на афект. Излизайки от хотела, след като е нанесъл множество удари по цялото тяло на Анна, пред погледа на много свидетели той хвърлил ножа. В момента, в който чул една от свидетелките да казва, че Ани все още диша и трябва да се извика помощ, той се е върнал и е нанесъл още три удара с ножа с думите: „Е, вече те убих”.

Според прокурора жената се е борила за живота си, като се пазила с ръце и е умряла от задушаване от собствената си кръв, като е имала време да преживее смъртта си и да осъзнае края си. Последните думи на убиеца пред съдиите днес бяха: „Ако имаше смъртна присъда, бих я поискал за себе си. Не знам как да ви гледам в очите”.

Красимир Самарджийски беше осъден да заплати на родителите на убитата сумата общо 200 000 лв. за причинените им неимуществени вреди.