Сотир Цацаров не уточни за какво са обвинителните актове, но неофициално стана ясно, че става дума за последните две обвинения срещу бившия вътрешен министър.

По първото обвинение Цветанов ще отговаря за това, че е позволил да бъдат изплатени 50 000 лв. обезщетения на разследвания за корупция бивш шеф на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров, който по това време е бил в ареста.

Според прокуратурата така ексминистърът е присвоил от МВР в полза на Тодоров.

Той е същият, заради когото Цветанов вече е подсъдим, защото незаконно е отказал да разреши подслушването и проследяването му.

Второто обвинение срещу зам.-председателя на ГЕРБ е, че е допуснал негови подчинени да подслушват безконтролно. 

Адвокатът на Цветанов Менко Менков потвърди информацията, че бащата на съдия Тони Гетов - Петко Гетов, е правил ремонта на вилата на Цветан Цветанов в с. Шума.

Според Менков това е основание за отвод на съдия Гетов, но пък Цветанов не бил направил връзката между него и баща му.

Главният прокурор Цацаров каза, че тактиката по делото е изцяло в ръцете на прокурорите и те ще решат дали да поискат отвод, независимо дали той смята този факт за смущаващ.

Това би бил втори отвод по делото, след като съдийката Димитрина Ангелова се оттегли заради публицакции, че е близка с Менков.

Главният прокурор заяви още, че разследването срещу Волен Сидеров, който вчера се отказа от имунитета си, ще влезе в съда, вече се работи експресно.

По повод призива на лидера на "Атака" да бъде поискан имунитетът и на Бойко Борисов заради злоупотреби с полетите на властта, Цацаров каза, че когато има данни за когото и да било, това ще бъде направено. Той уточни:

"22 от 49 полета на военната авиация са били празни, но финално дали и какви разходи са направени, ще стане ясно от финансово-счетоводна експертиза".  

По повод върнатото от съда дело „Костинброд”, Цацаров каза, че прокуратурата ще протестира, но ако се окаже, че има процесуални нарушения, макар от прокуратурата да не смятат така, ще ги поправят и ще внесат отново обвинителния акт.