Цветанов очаква скоро да бъдат повдигнати обвинения на хората, свързани с експлозиите край „Петолъчката”, предаде БНР.

По-рано днес, министърът на отбраната Аню Ангелов отново заяви, че "Берета трейдинг" носи отговорността за случилото се. От фирмата пък преди седмица обвиниха МО, че в някои от сандъците имало различни от описаните в протокола боеприпаси, и работник, който не спазил правилата.

Ангелов припомни, че договорът с фирмата ще бъде прекратен още тази седмица. "Берета трейдинг" е изпълнила 10 на сто от договореното, ще трябва да плати неустойка, каза Ангелов.
Едно от условията за прекратяване на договора е, когато съответната фирма няма физическа възможност да го продължи, което е факт. На тази основа, договорът ще бъде прекратен.
"Що се касае до неустойки, ще трябва да пресметнем какво количество боеприпаси е дадено, ще трябва да пресметнем колко метал евентуално и опаковки би трябвало да издадат и, след като ги няма, естествено, това ще бъде една от неустойките. Второ: на него са му дадени авансово средства. Частта от банковата гаранция ще бъде изтеглена в интерес на министерството", обясни министърът на отбраната, цитиран от БНР.