Той заяви, че неговата партия ще оттегли подкрепата си към кабинета, ако се увеличи цената на тока, предаде "Фокус".

"Поставихме 7 условия, които смятаме, че 7 месеца бяха забатачени. Имаме добро действие и новини по отношение на по-голямата част от тези искания. Следим събарянето на къщите в Гърмен. Ще има първите съборени къщи, с които държавата трябва да покаже, че има закони в България. Борбата с престъпността също – имахме две срещи с Бъчварова. Прави се реорганизация, за да се осигури и денонощно присъствие в циганските гета. До 1 юли ще бъде възстановена наклонената част на оградата на границата”, посочи Симеонов.

Той отново повтори, че окончателният отговор на ПФ дали ще остане в мнозинството ще бъде даден на 1 юли.

Преди дни от КЕВР решиха да увеличат обществената такса за бизнеса със 120% от 1 юли, което би довело до поскъпването на тока за индустрията с около 22 на сто.

От същата дата е предвидено увеличение от 2%  и на тока за бита.

Валери Симеонов коментира и издигнатата кандидатура на ПФ за управител на БНБ - Григорий Вазов. Съпредседателят на ПФ посочи, че са издигнали техния кандидат за тази позиция, защото има квалификация и смятат, че е най-достойният, а също така и наследник на Иван Вазов.

Ще има гласуване в парламента. Опитваме се да убедим останалите колеги от парламентарните групи, като им го представяме”, каза още Валери Симеонов. 

На поредните преговори с партньорите в правителството вчера председателят на ПГ на ПФ не обясни дали има пробив по отношение на искането им за промени в Изборния кодекс - за въвеждане на активна регистрация, преди местния вот.

АНКЕТА: Одобрявате ли формата на натиск от страна на ПФ?