Жителите на редица предградия преживяха нощта сковани от страх - по улиците вилняха банди от маскирани с качулки, които разграбваха и трошаха. Според някои източници те може би са близки до избягалия президент Зин Абидин Бен Али, а според други - осъдени криминални престъпници, които успели да се измъкнат от центровете за задържане или дори маскирани полицаи, посочва АФП, цитирана от БТА.

Армейски хеликоптери закръжаха над града, след като към армията бяха отправени призиви да охранява обществените сгради и да се намеси срещу бандите.

Президентът на Тунис, който избяга в петък- Зин ал Абидин бен Али, пристигна със семейството си в Джеда, в Саудитска Арабия. Той властваше в Тунис 23 години, припомня АФП. Дълги години той не споделяше с никого властта, като градеше режима си върху равновесието между твърдата ръка и просперитета. Накрая това равновесие рухна след протести и размирици в страната. Вчера президентът обяви извънредно положение в страната, връчи указ на досегашния премиер Мохамед Гануши за временно управление на страната до провеждане на избори, след което напусна страната. Досегашният премиер Мохамед Гануши ще проведе консултации за нов кабинет. 69-годишният Мохамед Гануши е опитен икономист, смятан за умерен човек и за добър във воденето на преговори, предаде Франс прес.

Междувременно временният президент Мохамед Гануши заяви по обществената телевизия, че възстановяването на реда е абсолютен приоритет. Метални заграждения бяха поставени по всички улици към булевард "Бургиба" в туниската столица, където не се допускат нито коли, нито пешеходци. Мерките за сигурност са наложени по силата на извънредното положение, обявено вчера. Забранени са всякакви събирания на хора. Заведенията и магазините остават затворени, посочва АФП.

Американският президент Барак Обама приветства куража и достойнството на народа на Тунис след бягството на президента Зин ал Абидин бен Али и призова тунизийското правителство да организира честни и свободни избори в най-близко бъдеще, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на президента, разпространено от Белия дом.

Европейският съюз се обяви за намирането на трайно демократично решение на кризата в Тунис, предадоха световните агенции, като цитираха европейския комисар по разширяването Щефан Фюле и дипломат номер едно на ЕС, баронеса Катрин Аштън.
 
Генералният секретар на ООН Бан Кин-мун призова за демократично решение на кризата в Тунис, предаде Франс прес. Той призовава и всички страни в Тунис да разрешат проблемите си по мирен път с цел да отвърнат на исканията и стремежите на тунизийците, се посочва още в изявлението на генералния секретар на ООН.

Германският канцлер Ангела Меркел също изрази безпокойство за обстановката в Тунис.

Снощи хиляди туристи бяха евакуирани от Тунис, след като президентът въведе извънредно положение, наложи полицейски час заради масовите размирици и избяга от страната. Европейски туроператори постепенно извозват туристите от Тунис.
От българското външно министерство заявиха пред bTV, че нямат информация за българи в затруднено положение в страната.