Миналата седмица от комисията "Професионална етика и превенция на корупцията" към ВСС съобщиха, че ще изслушат магистрата заради статия във в. "24 часа", озаглавена "Съдия шмърка кока с бандит и блудства с мен".
В нея се разказва за жалба, подадена от 22-годишна студентка, в която се твърди, че по време на купон в къщата на Георгиев той е блудствал с нея и заедно със свой близък - известен криминално проявен, са употребявали кокаин. По-късно обаче младата жена оттегля жалбата си. 

Самият съдия признава за забавленията в неговата къща, но отрича сексуално насилие и твърди, че си е направил изследвания, които показват, че не е вземал кокаин.

Днес от ВСС съобщиха, че на заседанието си са изслушали Виктор Георгиев, както и друго лице, което има отношение към описаното, но не уточниха за кого става дума.
"Изключително неприятен случай, който тепърва ще бъде обект на нашето внимание", коментира само председателят на комисията Цони Цонев, предаде БГНЕС.

Комисията е решила да изпрати всички материали на Районната прокуратура в Перник за проверка с оглед извършено престъпление - набедяване. Според чл. 286 от Наказателния кодекс, "който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от 1 до 6 години, а ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е от 1 до 10 години затвор".

След получаване на резултатите от тази проверка, комисията към ВСС ще предприеме необходимите действия, се казва още в съобщението.