За да може да бъде отстранена аварията, отново е спряно отоплението, обясниха от "Топлофикация - София", предаде БНР.

Заради предишната авария, която стана в неделя, без парно и топла вода продължават да са квартал "Слатина" и части от "Дружба".

Токов удар е причинил тежката авария, която остави почти половината София без топла вода и парно от неделя досега. Това съобщи Росен Флоров, който отговаря за район "Изток" в "Топлофикация-София, цитиран от БНТ.

До момента са отстранени общо 11 пробива на тръбите. Водоподаването няма да бъде възстановено още 48 часа, обясниха от Топлофикация. Причина за това е новата авария.

Тя ще остави без отопление кварталите "Младост", "Изток", "Лозенец", "Дружба", "Студентски град", "Дианабад", "Дървеница". Възможни са смущения и в кварталите, в които досега има проблем с парното.

"Възстановяването на нормалното топлоснабдяване на район "София -Изток" ще завърши с отстраняване на пробива в рамките на може би 48 часа, считано от сряда.

"Топлофикация - София" има нужните специалисти за отстраняването на аварията, забавянето на пускането на парното след този токов удар не е в резултат от неграмотност и некомпетентност на персонала, а от огромен обем работа", заяви Росен Флоров, директор на Топлофикационен район "София-Изток".