Четири месеца по-късно присъдите на Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб) са потвърдени от Държавния съвет на НРБ и те са екзекутирани.

Елин Маджаров (Емин Мехмедали) е роден на 8 август 1944 г., бивш сервитьор, преквалифицирал се в продавач на сладолед и регистриран като бивш сътрудник на Държавна сигурност.

Вижте снимки>>>

Алцек Демирев Чакъров (Абдула Чакър) е моряк от държавната фирма “Океански риболов”, регистриран като действащ сътрудник на Държавна сигурност.

Сава Руменов Георгиев (Саафет Реджеб) е роден в село Череша, община Руен. Той е бил строителен техник и технически съветник на групата - сътрудник на Държавна сигурност.

Атентатът на гара Буново е извършен на 9 март 1985 г. Взривното устройство с часовников механизъм е трябвало да избухне, когато влакът навлезе в тунела в района на гара Буново. Заради маневра на гара Златица обаче композицията закъснява с две минути и експлозията избухва в 21.31 часа на гарата, а не в тунела.

Загиват 7 души, сред които 12-годишният Георги Цветанов и 13-годишният Стефан Атанасов. Ранени са тежко 9 души.

Атаката е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Според следователите, тримата извършители са членове на нелегалната организация, наречена "Турско национално освободително движение" в България, а мотивът им са действията на държавната власт по т.нар. „Възродителен процес”.

Върховният съд на НРБ осъжда за помагачество още четирима души. Братът на Елин Маджаров - Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали) получава 6 години затвор. Той излежава две от тях, след което е амнистиран от президента Желю Желев и е освободен от затвора през 1990 г.

Никола Николов е осъден на 2 години затвор, а по 1 г. "лишаване от свобода" получават Севда Латинова и Милко Вълканов. Терористите стават обект на сделка с Турция и са разменени.

По-късно Сабри Мехмедали израства до пост областен координатор на ДПС за Бургас. Именно той оспорва версията, че атентаторите са членове на нелегална протурска организация.