Говорителката на ведомството Мария Захарова каза, че британските власти не са дали причина за обиска, който тя нарече "поредната провокация". Тя не уточни на кое летище се намира този самолет,  предаде Асошиейтед прес.

Напрежението между Лондон и Москва е високо заради спора във връзка с отравянето на бивш руски двоен агент и неговата дъщеря на британска територия. Великобритания обвинява Русия за покушението, а тя отрича да има нещо общо, отбелязва АП.

Всяка от двете страни нареди експулсирането на 23 дипломати на другата. Русия нареди днес Великобритания да намали броя на дипломатите си в Москва до този, който Русия има в Лондон.

По-рано Руското министерство на външните работи обвини и американските разузнавателни служби, че се опитват да вербуват руските дипломати, изгонени от САЩ във връзка със случая "Скрипал", предаде Асошиейтед прес.

В изявлението се казва, че има "рязко увеличение на провокационните действия срещу руски дипломати", след като Съединените щати изгониха в началото на тази седмица 60 служители на руските дипломатически мисии в страната.
Американските спецслужби са предприели "трескави усилия" да отправят към изгонените дипломати предложения за сътрудничество, посочва руското външно министерство. То нарича действията на Вашингтон "цинични и отвратителни", и отбелязва, че тези опити са се провалили.