Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Берлускони каза това пред репортери, след като прокурори в Милано внесоха иск той да бъде съден за това, че е правил секс със 17-годишно момиче и след това е използвал влиянието си, за да прикрие деянието.

Премиерът заяви, че обвиненията срещу него са безпочвени и добави, че миланската прокуратура нарушава закона, тъй като излиза от юрисдикцията си. Адвокатите на Берлускони твърдят, че случаят трябва да бъде разгледан от специален трибунал, който се занимава с предполагаеми закононарушения на публични лица.

Вестник  "Кориере дела сера" съобщава, че вчера премиерът е свикал на спешно заседание юридическите си съветници, сред които министъра на правосъдието Анджело Алфано. Основната стратегия на защита на Берлускони ще бъде, че мароканката Руби, която го забърка в секс скандала, е родена не през 1992 г., а година по-рано. Тя твърдяла това при разпит в полицията през 2009 г. Това означава, че при познанството си с премиера тя е била пълнолетна, допълва вестникът.

Вестник "Република" пише, че за разлика от Берлускони останалите разследвани от миланските прокурори - телевизионен журналист, импресарио и областна съветничка от Ломбардия - ще бъдат подложени на стандартната процедура: първо ще има предварителни изслушвания, а после процес, докато в случая с премиера прокурорите ще настояват да се мине без предварителната фаза. Вестникът съобщава, че миланското разследване на Берлускони е допълнено и от разследване на прокурори от Неапол за евентуална мрежа за набиране на момичета за партитата на премиера.