Колев е член на временната анкента комисия, която трябва да проучва случаите на полицейско насилие. Комисията разследва и убийството на 18-годишната Мирослава от Перник и самоубийството на заподозрения за смъртта й Стойчо Стоев.

„По време на първия обиск в дома на Стоев е имало поемни лица. Веднага след самоубийството са дошли следователи, за да вземат натривки от служителите на ГДБОП, присъствали на инцидента”, заяви Колев, противно на твърденията на опозицията, че е нямало поемни лица, предаде "Фокус".
До обясненията се стигна, след като съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов поиска Ангел Найденов от Коалиция за България, който също е от Перник, да потвърди, че един от членовете на комисията е дал интервю, в което е излъгал, че поемните лица са били в апартамента, когато се е застрелял Стоев.

"Знаете ли какви са отношенията между Стойчо Стоев и този човек, дали му е бил шофьор и близък приятел?", попита Костов.
Найденов отвърна, че има достатъчно основания за подобни твърдения.
Според него това дава и основание да се постави под съмнение обективността на неговата работа.

„Даже, когато се изказваха от трибуната и това е споменато, не знам дали от Ангел Найденов или от някой друг, аз точно не бях в залата, казаха ми, че ми е бил шофьор. Времето, когато съм ползвал служебна кола, е било само 2001-2005 г., когато бях областен управител на Перник. След това съм си ползвал само личния автомобил”, обясни Колев.
„Със Стойчо Стоев-Чочо никога не съм бил нито в обществен транспорт, не съм се возил в рейс, самолет, влак, камо ли в лека кола. Не познавам Стойчо Стоев-Чочо, а жената, с която той е живял на семейни начала", уточни депутатът. Тя била технически сътрудник през периода 2006-2007 г., когато Димитър Колев е бил секретар на сдружение. Жената вече е разпитана от полиция, следствие, прокуратура, отзовала се е за явяване и пред комисията. Депутатът отказа да назове името й заради дискретност.

"Има слухове, че огледът в апартамента на Стоев е бил втори, не е така, първи е бил", допълни Колев. По време на огледа е имало поемни лица и вратата на апартамента на Стоев е била открехната.

По-късно Димитър Колев обясни пред журналисти, че няма да напусне анкетната комисия за случаите на полицейско насилие.

Временната анкетна комисия ще заседава още два месеца, реши парламентът по предложение на независимия депутат Димитър Чукарски. 101 бяха "за" , един глас - " против", предаде БТА. Първоначалният вариант, внесен от председателя на комисията Красимир Ципов от ГЕРБ, беше за 30 дни.
В дебатите, продължили над два часа, опозицията протестира, че няма достъп до стенограмите от заседанията с гриф "секретно" - нещо, което, по думите на Иван Костов, не се е случвало в над 100-годишната парламентарна история на България. И отляво, и от дясно още веднъж повториха, че тази анкетна комисия е "параванна".
Комисията беше създадена с решение на НС на 1 февруари 2012 г. От опозицията направиха контракомисия за полицейското насилие.

Христо Бисеров от ДПС и Иван Костов се оплакаха, че не са допуснати да четат протоколите от заседанията на комисията с мотива, че са класифицирана информация.

От ГЕРБ призоваха да не се спекулира политически с убийството на Мирослава. Ципов покани опозицията да излъчи свои представители в комисията, а Костов и Бисеров - да напишат молба до него, ако искат да четат материалите.
Парламентарната шефка Цецка Цачева разясни, че е изискала от ръководството на комисията да предостави решението за специализиран достъп до информация. Ако няма такова, ще получите достъп, категорична беше тя.