На среща с репортери в московски хотел Льо Пен увери, че не е обсъждала финансирането на партията си с Путин и че целта на визитата й в Русия не е била да подобри шансовете й на спечели президентските избори във Франция, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Владимир Путин представлява "нова визия" на един "многополюсен свят", заяви Марин льо Пен, цитирана от Франс прес. "Аз защитавам един многополюсен свят, защитавам сътрудничеството между свободни нации.

Смятам, че той /Владимир Путин - бел.ред./ представлява също нова визия" на този свят, добави председателката на Националния фронт.

„Ние в никакъв случай не искаме да влияем на протичащите събития, но си запазваме правото да общуваме с всички представители на всички политически сили в страната, както правят нашите партньори, например, в Европа и САЩ“, подчерта руският държавен глава по повод предизборната кампания във Франция.

Говорейки за "новия свят", изникнал през последните години, Марин льо Пен изтъкна, че това е "светът на Владимир Путин, светът на Доналд Тръмп в САЩ, светът на Моди в Индия".

Тя отбеляза също, че споделя с лидерите на тези страни една "визия за сътрудничество, а не за подчинение, подстрекателство към война, каквато твърде често е изразявана от Европейския съюз".