Това предаде Ройтерс, позовавайки се на френското правителство, съобщи БТА. Пр инцидента загинаха всичките 228 души в самолета, летящ от Рио де Жанейро за Париж.

Вчера френската Служба за разследвания и анализ съобщи, че при издирвателни операции в морето са открити отломки, идентифицирани от следователите като части от самолета Ербъс А330-203.
Директорът на службата Жан-Пол Троадек уточни, че става въпрос за части от двигателите и крилете на самолета.
Той оцени като благоприятен факта, че отломките са пръснати върху относително малка площ, което дава надежда да бъдат намерени и черните кутии на самолета.

Министърът на екологията и транспорта Натали Косюско-Моризе днес каза, че сред отломките има и човешки останки.
Имаме нещо повече от следи, разполагаме с тленни останки, които могат да бъдат идентифицирани, посочи тя по радио "Франс ентер".
Държавният секретар по транспорта към министъра на екологията Тиери Мариани съобщи, че семействата на жертвите ще бъдат информирани за находките на среща в края на седмицата и дотогава няма да се огласяват повече подробности.

Настоящата, четвърта фаза на издирване с подводни роботи започна на 25 март в зона с площ 10 000 кв.км. Тя обхваща район с с радиус 75 км от последната известна точка, над която е летял самолетът и на около 1500 км североизточно от бразилското пристанище Ресифи.

Петата фаза от операцията предвижда изваждане на останките от самолета и тя вероятно ще започне до месец.