5 млн. долара откраднати от самолет на ”Луфтханза”

stat
10:47  |  6 март 2018 | По света / Редактор Десислава Димитрова /  
Парите са били задигнати само за 6 минути Парите са били задигнати само за 6 минути
Сн.: Shutterstock

Пет млн. долара в брой бяха откраднати от багажното отделение на самолет на "Луфтханза", който трябвало да излети за Швейцария от летище близо до Сао Паоло.
Зрелищният обир бил извършен в неделя, само за 6 минути, от петима мъже, които нахлули на пистата, заплашили служителите по сигурността, откраднали парите и избягали. При обира няма пострадали хора. Все още бразилските власти не са арестували заподозрени, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Крадците се вмъкнали в товарния терминал на летището Виракопос с пикап, облепен с лого, подобно на това на фирмата, отговаряща за охраната на пистите.

Самолетът на "Луфтханза" кацнал на Виракопос - най-голямото товарно летище в Бразилия, идвайки от международното летище на Сан Пауло, с крайна дестинация Цюрих.

Според в. "Фоля ди Сан Пауло" откраднатите долари били поверени на фирмата за транспортиране на пари "Бринкс".

Кражбата на товари процъфтява в Бразилия, но в повечето случаи биват ограбвани тирове, предимно снабдяващи Рио де Жанейро, отбелязва АФП.
Последно в По света


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.