Висшият магистрат е с постоянна мярка задържане под страда, след като беше обвинен за "пране на пари" и фалшифициране на документи при опит да придобие имот за над 2 млн. лева край морето, предаде "Фокус".

По предложение на председателя на Върховния административен съд Георги Колев за изпълняващ функциите председател на Бургаския административен съд бе избрана Таня Евтимова, която сега бе заместничка на Вълков.

На 12 април Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Атанас Вълков, който бе задържан на 31 март. В мотивите на магистратите пише, че според събраните доказателства, може да се направи извод, че той е извършил дори по-тежко престъпление от прането на пари.

Освен това, ако е извън ареста, Апелативният съд смята, че съдията може да окаже влияние и върху свидетели. Заради това, че съществуват подозрения за извършени по-тежки престъпления и че е председател на съд, тричленният състав записа, че тези два довода водят до по-голяма укоримост на поведението и още по-висока обществена опасност.

На същото заседание стана ясно, че анонимният свидетел, който е издал Вълков как фалшифицира документи, е негова студентка, която работела в Бургаския административен съд, но той уволнил.