За втори път те ще обжалват решението на Министерския съвет и във Върховния административен съд.

Правителството реши учебната базата "Васил Левски" до Равда, която се използва от Националната спортна академия (НСА), да бъде обявена за обект с национално значение. 
Решението е за за 85 дка от базата. На тази територия няма да може да се строи. От правителството заявиха, че по този начин искат да гарантират запазване целостта на базата и регламентира възможността за ползването й от студенти за обучение по всички видове водни спортове и да предотврати извършването на дейности, възпрепятстващи осъществяването на учебния процес в академията.

Елена Стоянова има доказана собственост върху 600 квадратни метра земя, в границите на спортния лагер край Равда. "Ще осъдим тази държава, която не мисли за хората си и ще търсим нашите права", категорична е Стоянова.

Според адвоката на собствениците решението на правителството е национализация в действие.
"Ще се върнем 44-а година. Лошото е това, че то няма да бъде за конкретен имот, а ще бъде въобще, т.е. държавата ще може да вземе всеки имот, който иска, просто така", заяви адв. Димитър Статев, цитиран от bTV.

Адвокатът определи днешното решение на Министерския съвет като смешно и обидно, предаде и БНР. "Веднъж се занимава Върховният административен съд и отмени това решение на МС. Сега да се пререшава отново, това означава да се чака отново отмяна. Основните мотиви на ВАС бяха, че няма законова база. В Закона за младежта и спорта е посочено приложение кои имоти са от особено важно държавно значение, а този имот го няма там".