Сред протестиращите срещу управляващата партия по повод нейния извънреден конгрес на 10 март има глухоням жител на Букурещ, за когото представителят на жандармерията е описал в протокол, че е скандирал лозунги против СДП, информира неправителствената организация "Корупцията убива", цитирана от в. "Гъндул".

Глобата на глухонемия е в размер на 2000 леи (838 лв.).

В същото време починал румънец е спечелил дело срещу Пътна полиция, пише в. "Адевърул". Съдиите постановиха, че той има право да шофира, въпреки че пред тях бе смъртният акт на човека, допълва в заглавие изданието.
Съдът в североизточния град Яш пък се е произнесъл в полза на починал мъж в рамките на съдебен процес за анулиране на санкция, с която е била отнета шофьорската му книжка. Въпреки писменото доказателство, че Валериан Василиу не е жив, магистратите постановили той да получи обратно свидетелството си за управление на МПС, както и равностойността на заплатената от него глоба.

Миналата седмица пък румънец не успя да убеди съда в град Васлуй, че е жив. 63-годишният Константин Релиу заминал на работа в Турция през 1992 г. и загубил контакт със семейството си в Румъния. След като не получавала никакви новини от мъжа си, съпругата му успяла да получи смъртен акт на негово име през 2016 г. Турските власти обаче локализирали тази година Релиу с изтекли документи и го депортирали. Когато се върнал в Румъния, той установил, че е обявен за починал и поискал от съда да го признае за жив. Според магистратите обаче периодът за обжалване на смъртния акт е изтекъл, така че нищо не може да се направи, уточниха румънските медии, цитирани от БТА.

Още за абсурдната история четете тук.