Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отговори на въпрос - как ще се справи с незаконното строителство в страната, в предаването на БНР "Неделя 150". По думите му, не може да се подхвърля проблема от общини на държава, или пък на главни архитекти. „Ние ще извадим всичко на светло", категорично заяви министърът и допълни: „Ще проверим 50 язовира, не е един".

Преди дни стана ясно, че незаконни имоти има не само в митничарското селище до язовир "Ивайловград", а и в заливната зона на язовир "Искър", която е в рамките на Столичната община и е изключителна държавна собственост.

Относно незаконните строежи, Плевнелиев коментира още: "Години наред много трудно може някой да каже какво са правили охранителите на тези язовири, кметовете на тези населени места, където има незаконни строежи. Има доста заповеди, издадени за премахване на сгради, ще има и премахване на сгради, категоричен бе регионалният министър. 

Относно публикации в медии за вилата на Плевнелиев, той коментира: "Моята къща е на етаж и половина, а тази медия я направи на три етажа. А стара и очукана лодка, обърната на беседка на мой комшия, тази медия я направи на яхта, паркирана отпред. Няма как да не се възмущавам, когато компютрите стават компоти", допълни още Плевнелиев. Спазил съм всички разпоредби на закона. Моят парцел е 800 квадратни метра, къщата е законна от началото до края с всички документи. В Черноморец съм построил абсолютно законна, малка, лятна къща съгласно разпоредбите на българското законодателство, каза още Плевнелиев.

Няма как да не се гордеем и да не обявим на всички граждани, че най-големият Околовръстен път на България - този в София, е готов, посочи още строителният министър. „За Южната дъга на Околовръстния път в София подписахме договор, който е много под бюджета”, обясни министърът. Проблемът по магистрала „Тракия" се състои в това, че искаме още от първия ден да сме сигурни, че там няма да се случи същото като с автомагистрала „Люлин", допълни той. „Гръцката компания е преди графика, българските компании изпълняват всичко в срок, но искаме да сме сигурни, че няма да има проблеми”, каза Плевнелиев. Ние очакваме българските компании, които работят по автомагистрала „Тракия" да изпълнят задълженията си по ЛОТ4. „Работете здраво, държавата ще плаща навреме, но ние искаме и вие да си изпълнявате ангажиментите", каза министърът, обръщайки се към строителните фирми, които сторят автомагистрала „Тракия".