Коментари - Росен Плевнелиев: Ще извадим всичко на светло | Днес.dir.bg

Росен Плевнелиев: Ще извадим всичко на светло

„Доказваме и показваме, че държавата има желание да се бори с незаконното строителство. Само багери и бутане на сгради не е достатъчно, ще има и промяна в Закона за устройство на територията”.

Обратно в новината

Коментари - Росен Плевнелиев: Ще извадим всичко на светло | Днес.dir.bg

Коментари

А ще извади ли на светло тримата юнаци-Симо, Доган и Сергей? Да им се порадваме! Да ги помилваме!

браво,застреля го!

Като за начало да премахнат ограничаването на заинтересованите лица в чл. 149 ал. 2 от ЗУТ. Освен това, разрешителното на строеж да подлежи на отмяна в случай на конфликт с ПУП и ЗУТ, дори да е влязло в сила.

А ВиК Русе - троината коалиция

Поредното ЩЕ... а дано го видим

И къде е този най голям околовръстен път който е готов??? Господина сънували мечтаели или просто си приказва защото няма нищо общо с реалността.

С тези корумпирани кадри ще Ви бъде невъзможно да постигнете поставените цели, дори ако искренно си вярвате, че това ще се случи!Ако не ми вярвате, разпоредете да проверят схемите за поставяеми обекти на р-н Студентски и по специялно схема под 15, попитайте Вашите служители, какво отличава УПИ от неурегулиран имот, какво е разрешено да се извършва в имот ПОС, има ли законово основание в зона за озеленяване и инжинерна инфраструктура да се издава разрешение за строеж и за поставяне на павилион за авточасти!

Всеки си е строил каквото му падне и ти също!

Вади, вади на светло Плевнелиев само като вадиш гледай умишлено да не пропускаш своите!!!

ТОЗИ МЛАДЕЖ МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА МЕН ПО ВРЕМЕ НА МОИТЕ 3 МАНДАТА КАТО КМЕТ, И 3 МЕСЕЦА КАТО СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР! ТА ТОГАВА СИ НАПРАВИХ ДАЛАВЕРАТА, И ТО С УСМИВКА И НЕВИННОСТ! НАЛИ ПОМНИТЕ Г-ДА ОТ ГЕРБ, НО ВИЕ ТОГАВА ИЗБИРАХТЕ МЕН И СДС!

Интересно, къде е Министъра с анцуга! Да не би да има акция срещу някой нов Трактор! С една дума - СКАТАВА се! Дали е гузен, в демагогията си! А, неговите подчинени днес писаха на ББ, а Той по магистралите - Човека-Слънце! Дали отписа Анцуга?

Ами първо започни от твоите имоти и на началника ти, пък тогава се пъчи, че нещо май и покрай теб мирише....

смтоьото да каже за последните 5 етажа на небостъргача и да не се прави на ощипана мома...

щяло да стане светло, да не би сметката за тока да е платена вече, мамо,мамо, вече е светло, също като в приказките....

Още един хвалипръцко.Пазете се от такива ще се опарите.

Хайде моля някой от отворковците дето казват, че 5000 лв. били "нормална" цена за саниране на една панелка да даде линк към страница с проектносметна документация и да видим кое точно и колко точно струва. Хайде, чакам!

действия и реални резултати чакаме вече повече от година,до сега я докарвате само на приказка,скоро гледах едно предаване за преместваем обект в района на панчерево и смехотворните обяснения на кмет район панчерево и служителите строителни специалисти,които не разбрали и не могат да разграничат монолитен от преместваем обект,всички до един са за смяна и наказание.

Колко малко ни е нужно, а колко много искаме.

Година и половина, докато ви светне на вас, колко години още докато се задвижите? Празни приказки от празни хора.

Не слушайте какво ви баламосва най-големият демагог, който някога се е раждал в България -Бойко Борисов, а следете кого всъщност обслужват действията на неговото правителство. На 22.10.2010г правителството на Бойко Борисов предложи горите на Симеон Сакскобургготски в Рила, както и земите на Златомир Иванов-Баретата в Семково, които трябваше да влязат в екомрежата "Натура 2000" да бъдат извадени от зоната за защита на природата. Това стана ясно на заседание на националния съвет по биоразнообразие към екоминистерството. В мрежата няма да влязат и земите на бизнесмена Христо Ковачки в Говедарци, както и тези на Милен и Георги Велчеви в Паничище. Особено тревожно според природозащитниците е положението с Рила, където въз основа на неоповестени аргументи от европейската природозащитна мрежа се предлага да бъдат извадени: Семково, където Златко Баретата строи незаконно вилно селище; надписаните земи на Симеон Сакскобурготски в Боровец; Говедарци със заменките на Христо Ковачки, за които България ще плаща глоби в Брюксел; Паничище, където искат да строят Милен Велчев и брат му Георги Велчев. От Натура 2000 се предлага да се извадят също Картала, Трещеник и зоната около спортния комплекс Белмекен места, запазени услужливо от МОСВ за апетитите на други олигарси. "За национален парк Рила тези господа водени от желанието си за безогледно печалбарство са се погрижили министерството да подготви изваждане на заграбените от тях земи от мрежата Натура 2000, въпреки, че застрояването им ще унишожи уникални европейски ландшафти и природни местообитания. Ако това се случи, както винаги до сега ще последват реакция на Европейския парламент и наказателни процедури за България, глобите по които ще плащаме всички ние, а не братята Велчеви, Симеон, Златко Баретата и Ковачки", заявиха природозащитниците.

До края на ноември ще бъде готов проектът за изменение на ЗУТ В закона за Устройство на територията е необходимо да се направят смислени промени, които да доведат до бърз ефект върху бизнес средата, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. След като обсъдим публично, ще вземем конкретни мерки за изготвянето на проектозакона, подчерта той в своето приветствие към националната кръгла маса "За по-дъбор ЗУТ", която се организира от Националния център за териториялано развитие, с участието на браншовиорганизации КАБ, КИИП, САБ, Сдружението на урбанистите. Принципите са опростяване и прозрачност, подчерта Плевнелиев. Той даде като пример, че в България за управителите на фирмите 25% от времето се отнема от бюрократични процедури. Общо 90% от инвестициите в региона се случват в Румъния. Преди 2005 гадина Румъния беше с 2 години назад, а сега е поне с 2 години напред, каза Плевнелиев. За това е важно да се подобри бизнес средата. Трябва да се разбере, че това, което искаме да направим, не е нито лобистко, нито е краткосрочно, а целта е да има ефект, категоричен е той. Заместник-министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева каза, че от работата на кръглата маса се очаква да бъдат обобщени предложенията и да се внесат най-късно до петък или следващия понеделник на вниманието на работната група, която трябва да изготви проект за изменение и допълнине на ЗУТ. Предвижда се до края на ноември да изработим проекта, каза Захариева. В работната група участват около 40 представители на различни браншови организации и държавната администрация, експерти. Една от насоките, които са ясни в работата по проекта, е да се осмисли ясно разграничение на участниците в строително-инвестиционния процес. Другият въпрос, който трябва да се реши, се отнася до строителния надзор. Има предложение за създаване на камара на строителния надзор, по подобие на камарите на инженерите и на архитектите, съобщи още Захариева.

Публикувано миналата 2009 по същото време???!!!

Браво, az !

Открит човек, който ще свърши бая работа в тази занемарена държава ! Магистрала "Тракия" ще изглежда по-приятна, ако големите "чудовища" за реклами се премахнат от там; често рекламите по тях са разкъсани и грозни, приличат на декор от нискобюджетен филм, да не говорим, че за шофьорите огромните реклами по магистралите са изключително опасни и ненужни- на Запад такива експерименти няма. И също, ако може ръждясалите и изкривени мантинели да се сменят с нови- тогава ще светне.

това ли е наи-големят проблем на магистралата - рекламните пана ?! извиняваи, но ти по асфалта ли ще караш колата или покраи нея ?!

предполага се, че след като нещо се нарича магистрала, то е настлано с асфалт; но вярно, че настилката не прилича много на европейската такава; проблемът на точно тази магистрала е, че толкова дълго беше ремонтирана и изграждана, че по-старите участъци вече са се "изхабили" и би трябвало повторно да се мине по тях. Ами колега, всичко е важно в един същински европейски смисъл, даже и електронни табла трябва да сложат по магистралите :)

Такааа ;) Да видим колко струва цена на квадратен метър за саниране... проучване показва около 40 лева със труд и материали.Собствената ми площ за саниране е около 40 квадратни метра .. което прави 1600 лева.Тази цена е когато сам си финансирам санирането.Излиза, че с европейско финансиране цената ще ми излезне 5000 лева.. тоест половината пари се плащат от мен , половината от еврепейски съюз.. Крайната цена излиза 10 000 лева. Такааа... и значи някоя точно определена фирма ще гушне 10 000 бинки .. което е в моя случай при 40 квадратни метра .. цената излиза 250 лева... На кой са тези фирмички ? питам аз и отговор не искам. Ще санирам през такава фирма на кукуво лято. А път господина от снимката дори убеждава да си вземем заем и да санираме.... ми рпи лихва 15 процента и отгоре.. къде отива ефективноста ? Хората няма какво да ядат камо ли да теглят заем ...

40 лева на метър?! Заповядай в къщи и започвай веднага работа - къща от 320 квадрата - за 12 800 трябва да я направиш, така ли? Това е напълно невъзможно! Аман от аматъори, дето чули нещо в кръчмата...

Мога и за по 35 лева бе галфон.. за големи квардратури фирмите правят отстъпка .. Ела при мен на 40 аз ще се договоря за по 35 с фирмата... А и си виж IP адреса .. съвпада с този под теб..

Такааа ! Санирането не е само да си лепнеш евтиния стириопор на стената. Така че ще ти излезе 40 лева, ама друг път. Вземи прочети какво включва и тогава прави сметки и конспирации, другарю!

Ми вземи виж в нета какви са предложенията.. и цените.. не си го измисля човека. Големи адвокати се изкараххте на господина министър ...

Истината е, че хората наистина нямат пари и надали това което прдлага да взимаме заем ще се случи реално. Просто това правителство се изхвърля като ..... на село .. Вервайте им

Ясно е,че предишното правителство освен с кражби,с друго не се е занимавало!Всичко в държавата е наследено в хаотично състояниеудобно за далаверките на червените памперси!Че то и вилите са техникой някога може ше да припари до язовир Искърта и да строи?Там беше за богоизбрани,като татко Станишев например!А във висшия партиен съвет такива татковцидал бог!Плевнелиев,ти си способен и умен мъжкрайно време е да настъпите тези долнопробни шмекери!

Ника ти напълно отговаря на умствения капацитет, който имаш. Защо хабиш въздуха???

Браво на министъра! Точно така г-н Плевнелиев,давайте смело напред, не обръщайте внимание на злобните клюкарски заяждания!Мафията в строителството е силна и борбата ще е трудна,засегнатите са мафиоти и олигарси и са опасни! Но не се предавайте!

Най-читавият министър!

И тоз юнак приказва колкото да не заспи. Правителството щяло да плаща. Добре, но с какви пари? Идете на сайта на транспортното министерство и проверете дали проекта за магистрала Тракия е одобрен? Не е. Парите следователно ще трябва да дойдат от бюджета. Но там не се предвидени пари за магистрала. Има за здраве, за образование и т.н. Тогава какво правим? Вземаме от тях и даваме за магистрала? А болните, а учениците и студентите? Странни работи стават в нашата държава...

"Няма как да не се гордеем и да не обявим на всички граждани, че най-големият Околовръстен път на България - този в София, е готов"Кога са го направили?Аз вчера минах и не беше направен.Моеже би тази нощ....

А тъка Г-н Министър!Моите поздравления за точните и разумни действия.Това ни трябва сега!Подкрепям напълно вашата идея да се извадят парите на българите и да се санират панелките със 50% финансиране по програма на ЕС.Требва тука сериозна разяснителна работа,защото народът е прост и затъпял,нещо като албански реотан,но веднъж впрегнели се -после нема лабово.Да си жив и здрав и много успех!Не обръщай внимание на клюкарите,джитакай се по пистите на Пирина и Рила и си тананикай любимите парчета.

Такааа ;) Да видим колко струва цена на квадратен метър за саниране... проучване показва около 40 лева със труд и материали.Собствената ми площ за саниране е около 40 квадратни метра .. което прави 1600 лева.Тази цена е когато сам си финансирам санирането.Излиза, че с европейско финансиране цената ще ми излезне 5000 лева.. тоест половината пари се плащат от мен , половината от еврепейски съюз.. Крайната цена излиза 10 000 лева. Такааа... и значи някоя точно определена фирма ще гушне 10 000 бинки .. което е в моя случай при 40 квадратни метра .. цената излиза 250 лева... На кой са тези фирмички ? питам аз и отговор не искам. Ще санирам през такава фирма на кукуво лято. А път господина от снимката дори убеждава да си вземем заем и да санираме.... ми рпи лихва 15 процента и отгоре.. къде отива ефективноста ? Хората няма какво да ядат камо ли да теглят заем ...

Изглежда нямаш представа какво означава саниране и го бъркаш с топлоизолация.

"коментараа ( нерегистриран ) 31.10.2010 11:58" - Това пак си ти , но под друго име! Явно на "другарите" на бройка им плащат!

Коментари - Росен Плевнелиев: Ще извадим всичко на светло | Днес.dir.bg

Росен Плевнелиев: Ще извадим всичко на светло

„Доказваме и показваме, че държавата има желание да се бори с незаконното строителство. Само багери и бутане на сгради не е достатъчно, ще има и промяна в Закона за устройство на територията”.

Обратно в новината

Коментари - Росен Плевнелиев: Ще извадим всичко на светло | Днес.dir.bg

Коментари

А ще извади ли на светло тримата юнаци-Симо, Доган и Сергей? Да им се порадваме! Да ги помилваме!

браво,застреля го!

Като за начало да премахнат ограничаването на заинтересованите лица в чл. 149 ал. 2 от ЗУТ. Освен това, разрешителното на строеж да подлежи на отмяна в случай на конфликт с ПУП и ЗУТ, дори да е влязло в сила.

А ВиК Русе - троината коалиция

Поредното ЩЕ... а дано го видим

И къде е този най голям околовръстен път който е готов??? Господина сънували мечтаели или просто си приказва защото няма нищо общо с реалността.

С тези корумпирани кадри ще Ви бъде невъзможно да постигнете поставените цели, дори ако искренно си вярвате, че това ще се случи!Ако не ми вярвате, разпоредете да проверят схемите за поставяеми обекти на р-н Студентски и по специялно схема под 15, попитайте Вашите служители, какво отличава УПИ от неурегулиран имот, какво е разрешено да се извършва в имот ПОС, има ли законово основание в зона за озеленяване и инжинерна инфраструктура да се издава разрешение за строеж и за поставяне на павилион за авточасти!

Всеки си е строил каквото му падне и ти също!

Вади, вади на светло Плевнелиев само като вадиш гледай умишлено да не пропускаш своите!!!

ТОЗИ МЛАДЕЖ МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА МЕН ПО ВРЕМЕ НА МОИТЕ 3 МАНДАТА КАТО КМЕТ, И 3 МЕСЕЦА КАТО СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР! ТА ТОГАВА СИ НАПРАВИХ ДАЛАВЕРАТА, И ТО С УСМИВКА И НЕВИННОСТ! НАЛИ ПОМНИТЕ Г-ДА ОТ ГЕРБ, НО ВИЕ ТОГАВА ИЗБИРАХТЕ МЕН И СДС!

Интересно, къде е Министъра с анцуга! Да не би да има акция срещу някой нов Трактор! С една дума - СКАТАВА се! Дали е гузен, в демагогията си! А, неговите подчинени днес писаха на ББ, а Той по магистралите - Човека-Слънце! Дали отписа Анцуга?

Ами първо започни от твоите имоти и на началника ти, пък тогава се пъчи, че нещо май и покрай теб мирише....

смтоьото да каже за последните 5 етажа на небостъргача и да не се прави на ощипана мома...

щяло да стане светло, да не би сметката за тока да е платена вече, мамо,мамо, вече е светло, също като в приказките....

Още един хвалипръцко.Пазете се от такива ще се опарите.

Хайде моля някой от отворковците дето казват, че 5000 лв. били "нормална" цена за саниране на една панелка да даде линк към страница с проектносметна документация и да видим кое точно и колко точно струва. Хайде, чакам!

действия и реални резултати чакаме вече повече от година,до сега я докарвате само на приказка,скоро гледах едно предаване за преместваем обект в района на панчерево и смехотворните обяснения на кмет район панчерево и служителите строителни специалисти,които не разбрали и не могат да разграничат монолитен от преместваем обект,всички до един са за смяна и наказание.

Колко малко ни е нужно, а колко много искаме.

Година и половина, докато ви светне на вас, колко години още докато се задвижите? Празни приказки от празни хора.

Не слушайте какво ви баламосва най-големият демагог, който някога се е раждал в България -Бойко Борисов, а следете кого всъщност обслужват действията на неговото правителство. На 22.10.2010г правителството на Бойко Борисов предложи горите на Симеон Сакскобургготски в Рила, както и земите на Златомир Иванов-Баретата в Семково, които трябваше да влязат в екомрежата "Натура 2000" да бъдат извадени от зоната за защита на природата. Това стана ясно на заседание на националния съвет по биоразнообразие към екоминистерството. В мрежата няма да влязат и земите на бизнесмена Христо Ковачки в Говедарци, както и тези на Милен и Георги Велчеви в Паничище. Особено тревожно според природозащитниците е положението с Рила, където въз основа на неоповестени аргументи от европейската природозащитна мрежа се предлага да бъдат извадени: Семково, където Златко Баретата строи незаконно вилно селище; надписаните земи на Симеон Сакскобурготски в Боровец; Говедарци със заменките на Христо Ковачки, за които България ще плаща глоби в Брюксел; Паничище, където искат да строят Милен Велчев и брат му Георги Велчев. От Натура 2000 се предлага да се извадят също Картала, Трещеник и зоната около спортния комплекс Белмекен места, запазени услужливо от МОСВ за апетитите на други олигарси. "За национален парк Рила тези господа водени от желанието си за безогледно печалбарство са се погрижили министерството да подготви изваждане на заграбените от тях земи от мрежата Натура 2000, въпреки, че застрояването им ще унишожи уникални европейски ландшафти и природни местообитания. Ако това се случи, както винаги до сега ще последват реакция на Европейския парламент и наказателни процедури за България, глобите по които ще плащаме всички ние, а не братята Велчеви, Симеон, Златко Баретата и Ковачки", заявиха природозащитниците.

До края на ноември ще бъде готов проектът за изменение на ЗУТ В закона за Устройство на територията е необходимо да се направят смислени промени, които да доведат до бърз ефект върху бизнес средата, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. След като обсъдим публично, ще вземем конкретни мерки за изготвянето на проектозакона, подчерта той в своето приветствие към националната кръгла маса "За по-дъбор ЗУТ", която се организира от Националния център за териториялано развитие, с участието на браншовиорганизации КАБ, КИИП, САБ, Сдружението на урбанистите. Принципите са опростяване и прозрачност, подчерта Плевнелиев. Той даде като пример, че в България за управителите на фирмите 25% от времето се отнема от бюрократични процедури. Общо 90% от инвестициите в региона се случват в Румъния. Преди 2005 гадина Румъния беше с 2 години назад, а сега е поне с 2 години напред, каза Плевнелиев. За това е важно да се подобри бизнес средата. Трябва да се разбере, че това, което искаме да направим, не е нито лобистко, нито е краткосрочно, а целта е да има ефект, категоричен е той. Заместник-министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева каза, че от работата на кръглата маса се очаква да бъдат обобщени предложенията и да се внесат най-късно до петък или следващия понеделник на вниманието на работната група, която трябва да изготви проект за изменение и допълнине на ЗУТ. Предвижда се до края на ноември да изработим проекта, каза Захариева. В работната група участват около 40 представители на различни браншови организации и държавната администрация, експерти. Една от насоките, които са ясни в работата по проекта, е да се осмисли ясно разграничение на участниците в строително-инвестиционния процес. Другият въпрос, който трябва да се реши, се отнася до строителния надзор. Има предложение за създаване на камара на строителния надзор, по подобие на камарите на инженерите и на архитектите, съобщи още Захариева.

Публикувано миналата 2009 по същото време???!!!

Браво, az !

Открит човек, който ще свърши бая работа в тази занемарена държава ! Магистрала "Тракия" ще изглежда по-приятна, ако големите "чудовища" за реклами се премахнат от там; често рекламите по тях са разкъсани и грозни, приличат на декор от нискобюджетен филм, да не говорим, че за шофьорите огромните реклами по магистралите са изключително опасни и ненужни- на Запад такива експерименти няма. И също, ако може ръждясалите и изкривени мантинели да се сменят с нови- тогава ще светне.

това ли е наи-големят проблем на магистралата - рекламните пана ?! извиняваи, но ти по асфалта ли ще караш колата или покраи нея ?!

предполага се, че след като нещо се нарича магистрала, то е настлано с асфалт; но вярно, че настилката не прилича много на европейската такава; проблемът на точно тази магистрала е, че толкова дълго беше ремонтирана и изграждана, че по-старите участъци вече са се "изхабили" и би трябвало повторно да се мине по тях. Ами колега, всичко е важно в един същински европейски смисъл, даже и електронни табла трябва да сложат по магистралите :)

Такааа ;) Да видим колко струва цена на квадратен метър за саниране... проучване показва около 40 лева със труд и материали.Собствената ми площ за саниране е около 40 квадратни метра .. което прави 1600 лева.Тази цена е когато сам си финансирам санирането.Излиза, че с европейско финансиране цената ще ми излезне 5000 лева.. тоест половината пари се плащат от мен , половината от еврепейски съюз.. Крайната цена излиза 10 000 лева. Такааа... и значи някоя точно определена фирма ще гушне 10 000 бинки .. което е в моя случай при 40 квадратни метра .. цената излиза 250 лева... На кой са тези фирмички ? питам аз и отговор не искам. Ще санирам през такава фирма на кукуво лято. А път господина от снимката дори убеждава да си вземем заем и да санираме.... ми рпи лихва 15 процента и отгоре.. къде отива ефективноста ? Хората няма какво да ядат камо ли да теглят заем ...

40 лева на метър?! Заповядай в къщи и започвай веднага работа - къща от 320 квадрата - за 12 800 трябва да я направиш, така ли? Това е напълно невъзможно! Аман от аматъори, дето чули нещо в кръчмата...

Мога и за по 35 лева бе галфон.. за големи квардратури фирмите правят отстъпка .. Ела при мен на 40 аз ще се договоря за по 35 с фирмата... А и си виж IP адреса .. съвпада с този под теб..

Такааа ! Санирането не е само да си лепнеш евтиния стириопор на стената. Така че ще ти излезе 40 лева, ама друг път. Вземи прочети какво включва и тогава прави сметки и конспирации, другарю!

Ми вземи виж в нета какви са предложенията.. и цените.. не си го измисля човека. Големи адвокати се изкараххте на господина министър ...

Истината е, че хората наистина нямат пари и надали това което прдлага да взимаме заем ще се случи реално. Просто това правителство се изхвърля като ..... на село .. Вервайте им

Ясно е,че предишното правителство освен с кражби,с друго не се е занимавало!Всичко в държавата е наследено в хаотично състояниеудобно за далаверките на червените памперси!Че то и вилите са техникой някога може ше да припари до язовир Искърта и да строи?Там беше за богоизбрани,като татко Станишев например!А във висшия партиен съвет такива татковцидал бог!Плевнелиев,ти си способен и умен мъжкрайно време е да настъпите тези долнопробни шмекери!

Ника ти напълно отговаря на умствения капацитет, който имаш. Защо хабиш въздуха???

Браво на министъра! Точно така г-н Плевнелиев,давайте смело напред, не обръщайте внимание на злобните клюкарски заяждания!Мафията в строителството е силна и борбата ще е трудна,засегнатите са мафиоти и олигарси и са опасни! Но не се предавайте!

Най-читавият министър!

И тоз юнак приказва колкото да не заспи. Правителството щяло да плаща. Добре, но с какви пари? Идете на сайта на транспортното министерство и проверете дали проекта за магистрала Тракия е одобрен? Не е. Парите следователно ще трябва да дойдат от бюджета. Но там не се предвидени пари за магистрала. Има за здраве, за образование и т.н. Тогава какво правим? Вземаме от тях и даваме за магистрала? А болните, а учениците и студентите? Странни работи стават в нашата държава...

"Няма как да не се гордеем и да не обявим на всички граждани, че най-големият Околовръстен път на България - този в София, е готов"Кога са го направили?Аз вчера минах и не беше направен.Моеже би тази нощ....

А тъка Г-н Министър!Моите поздравления за точните и разумни действия.Това ни трябва сега!Подкрепям напълно вашата идея да се извадят парите на българите и да се санират панелките със 50% финансиране по програма на ЕС.Требва тука сериозна разяснителна работа,защото народът е прост и затъпял,нещо като албански реотан,но веднъж впрегнели се -после нема лабово.Да си жив и здрав и много успех!Не обръщай внимание на клюкарите,джитакай се по пистите на Пирина и Рила и си тананикай любимите парчета.

Такааа ;) Да видим колко струва цена на квадратен метър за саниране... проучване показва около 40 лева със труд и материали.Собствената ми площ за саниране е около 40 квадратни метра .. което прави 1600 лева.Тази цена е когато сам си финансирам санирането.Излиза, че с европейско финансиране цената ще ми излезне 5000 лева.. тоест половината пари се плащат от мен , половината от еврепейски съюз.. Крайната цена излиза 10 000 лева. Такааа... и значи някоя точно определена фирма ще гушне 10 000 бинки .. което е в моя случай при 40 квадратни метра .. цената излиза 250 лева... На кой са тези фирмички ? питам аз и отговор не искам. Ще санирам през такава фирма на кукуво лято. А път господина от снимката дори убеждава да си вземем заем и да санираме.... ми рпи лихва 15 процента и отгоре.. къде отива ефективноста ? Хората няма какво да ядат камо ли да теглят заем ...

Изглежда нямаш представа какво означава саниране и го бъркаш с топлоизолация.

"коментараа ( нерегистриран ) 31.10.2010 11:58" - Това пак си ти , но под друго име! Явно на "другарите" на бройка им плащат!