Изявлението бе направено въпреки последните разкрития, които хвърлят сянка върху твърденията на камериерката, която го обвинява в сексуално насилие, и последните слухове, че обвиненията ще бъдат свалени, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

На 1 юли Строс-Кан беше освободен от домашен арест, след като прокурорът установи несъответствия в показанията на 32-годишната камериерка от африкански произход. След това се разбра, че тя е предлагала платена любов.

Областният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс отказа междувременно да се оттегли от делото срещу Строс-Кан, за което бе призован от адвоката на камериерката. Според него прокурорът е отговорен за изтичане на информация в пресата. Той счита също, че е възможно да има и конфликт на интереси, тъй като служител от прокурорския офис е женен за една от адвокатките на Строс-Кан.

Пиша ви от името на жертвата, за да поискам незабавно оттегляне от случая "Доминик Строс-Кан", пише Кенет Томпсън до Сайръс Ванс.
"Жителите на щата Ню Йорк имат право да имат справедлива и безпристрастна прокуратура в толкова важен случай, а вашият офис, за съжаление, показва, че не е в състояние да изпълни тези критерии", добавя адвокатът.