Днес в комисията бе изслушан окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, предаде БТА. Той е съобщил, че е поискано удължаване на разследването, което се очаква да приключи до средата на годината и тогава обвинителният акт да бъде внесен в съда.

Найденов обаче отказа да коментира каквото и да било пред журналистите с думите: "Аз съм на изслушване в комисията, а не пред медиите".

Ципов уточни, че за самоубийството на Стойчо Стоев срокът за разследването не е удължен. "Проверяват се всички възможни версии", посочи депутатът, като допълни, че към настоящия момент няма изградена версия за участието на други лица в убийството на Мирослава освен Стоев и Марио Любенов-Заека, предаде "Фокус".

„В справката, която беше изнесена от ГДБОП, и от данните, които представи окръжният прокурор – с уговорката, че още не сме изслушали лицата, които са присъствали на този инцидент, няма как да направя анализ и да кажа дали има разминаване във версиите”, каза Ципов.

Той съобщи, че утре комисията ще изслуша двамата полицаи, които са били в апартамента на Чочо, когато той се самоуби. Освен служителите на МВР в жилището е имало и две поемни лица - едно на входната врата и друго на етажната площадка.
"Стоев е бил с белезници и утре ще разберем имало ли е допуснати пропуски в разследването или нарушения в конвойната дейност", допълни депутатът.

Утре ще бъдат изслушани и тези, които е трябвало да проверят оръжието,  използвано от Стоев.

Трупът на 18-годишната Мирослава бе намерен на 12 януари. Тя изчезна на 7 ноември вечерта след тренировка по таекуондо в Перник. Зверското й убийство предизвика буря от негодувание в града, където бяха организирани няколко големи протеста под мотото: "Още едно невинно убито дете, още един престъпник ще бъде на свобода! Нека спрем това!".