Няколкостотин души се събраха малко преди 18 ч. на Орлов мост. Те развяха български знамена, надуха свирки и скандираха "Протестът е за вас, елате с нас!", "Мафия, мафия" и "Българи - юнаци!", съобщи "Фокус".
"Доведоха прасетата, а искат да ни изкарат лумпени. Не искаме да живеем в абсурдна държава", цитира ги "Дневник".
По мегафон беше казано, че президентът Росен Плевнелиев ще назначи за премиер Симеон Дянков. На това място протестиращите реагираха с бурни освирквания. Някои от тях обявиха, че става дума за национална политическа стачка. Те са против служебно правителство, съобщи bTV.

Протестиращите потеглиха от Орлов мост към президентството, като по пътя си блокираха бул. "Цар Освободител" и освиркаха Народното събрание.
Докато вървяха, скандираха "Държавата си е наша, искаме да си я върнем", "Буда, давай кебапчетата", "Промяна!" и "Ние сме началото!", предаде "Дневник". Вдигнаха се портрети на Левски и Ботев с послания за чиста и свята република.

Пред президентството се събраха няколкостотин души, който скандираха "Оставка", предаде БТА. Недоволните настояха Росен Плевнелиев да излезе при тях. Те не искат предсрочни избори, не искат нов мандат на ГЕРБ, настояват партиите, управлявали през 23 г. на прехода да не бъдат допускани отново до управлението и партийният модел да бъде заменен от пряко гражданско управление по пример на Исландия. Искат и съд за правителствата, управлявали 23 години.
Сградата на "Дондуков" 2 бе обградена с жандармерия.

След това шествието се премести пред парламента. "Не се продаваме!" "Всички вън" и "България над всичко", викаше мнозинството.
"Смърт на Европейския съюз", крещя младеж с маска пред камера на национална телевизия.

Малко преди 20 ч. недоволните се върнаха и блокираха отново Орлов мост.
На мястото, където във вторник станаха сблъсъци с полицията, активистите спряха. Част от тях клекнаха, както се прави при минута мълчание в памет на загинали.
Няколко протестиращи седнаха на асфалта с призиви "Не на провокациите", а други свалиха маските на няколко души с думите, че протестът е мирен, предаде БНТ.
Днес президентът, премиерът, от ГЕРБ и от БСП призоваха протестиращите да не се поддават на провокации.
Част от недоволните започнаха да се разотиват към 20,30 ч. и движението бе пуснато.

Протестът премина спокойно, без напрежение.
Не се е налагала намесата на полицията, каза и старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. „За съжаление, и тази вечер се забелязваха лица, които са маскирани, които се държаха помежду си агресивно. Но личеше нежеланието на останалите протестиращи да имат нещо общо с тях”, допълни той.

Протестът на поддръжниците на премиера в оставка Бойко Борисов пред централата на БСП на ул. "Позитано 20" не се състоя. По-рано днес той призова митингуващите на площад Народно събрание: "Всеки, който отиде на "Позитано", ще считам, че е провокатор и работи срещу нас и срещу мирната ни държава."

Два пловдивски булеварда - "6 септември" и "Цар Борис III Обединител", останаха блокирани за близо час от протестиращите, предаде Дарик. Над 250 души се събраха пред централата на ЕВН, откъдето потеглиха на шествие. Митингът стигна до Централна поща, където се издигнаха лозунги срещу мафията на монополите.

Във Варна имаше шествие от сградата на общината до Катедралата. В него участваха около 1000 души.
Преди това се проведе импровизиран митинг, на който десетки граждани говориха за протеста и проблемите на българския преход.
Протестиращите не можаха категорично да стигнат до единно решение нито за общите си искания, нито за легитимно общо ръководство.
Все пак накрая се обединиха за част от исканията- свикване на Велико Народно събрание, промени в Конституцията и намаляване на депутатите поне наполовина.
Трябва да се протестира до дупка, заяви анонимен военен, а протестите да бъдат оглавени от военни, като след успешния им край да бъде търсена отговорност от всички "платени изроди", пише "Дневник".

Бургазлии се събраха пред енергоразпределителното дружество. Те избраха девет души, които да бъдат включени в граждански инициативен комитет. Ще се изготви декларация с конкретни искания. Документът ще бъде изпратен на президента преди свикването на обществен съвет след съставянето на служебно правителство, какъвто държавният глава обяви, че ще свика. Предстоят хиляда дни протест, смятано от тази вечер, решиха недоволните.
Комитетът се обяви за Велико Народно събрание, промяна в Конституцията и  броя на депутатите. Подкрепи се и идеята за мажоритарни избори с гражданско участие.

Над 400 души се събраха в Троян срещу високите сметки за ток и против монополите, съобщиха за БТА организаторите. От централния площад тръгна мирно шествие до сградата на ЧЕЗ с викове "Мафия", "Долу ЧЕЗ", "Довиждане".

Близо 40 автомобила се включиха във Велико Търново на автошествие, организирано от ВМРО срещу монополите и високите сметки за ток и парно.

Около 200-300 човека бяха на протест във Враца пред сградата на общината.
"За пети ден не се случва нищо, затова сме тук. Правителството абдикира и ни остави сами да се оправяме. Искаме равен стандарт като в Европа, по-високо майчинство, регулация на цените на монополите", бяха част от исканията. Врачани настояват да започне подписка за референдум с въпрос за свикване на Велико Народно събрание, което да приеме нова Конституция.

С викове "Българино, събуди се!", "Мафия" и патриотични песни започна шествието в Русе, в което се включиха близо 2000 души. Исканията на протестиращите бяха също за нова Конституция, Велико Народно събрание, мажоритарни избори и експертно правителство.

С аплодисменти за полицаите започна поредния протест в Пазарджик. За повече от час близо 1000 души блокираха с мирно шествие движението по централните улици, където също искат Велико Народно събрание и смяна на политическата система в страната.
Около 50 души пък се събраха на централния площад в Пазарджик на митинг в подкрепа на правителството на Борисов.

Около 50 души подкрепиха премиера и правителството пред общината в Дупница. Те бяха дошли с плакати "Бъдеще за България само с Бойко" и "Не на Станишев и Доган".