Така разследването по случая ще бъде прехвърлено от Районната в Окръжната прокуратура в Хасково, съобщиха "Хасково.нет" и Дарик радио.

Побоят стана около 1 часа на 12 април (Великден) пред дискотека в Хасково. 36-годишният Борислав Марков е нападнат и бит с особена жестокост. Младият мъж бе приет в хасковската болница в кома, с тежка черепно-мозъчна травма и хематом в мозъка. Направена му бе спешна операция, но извиканият от Пловдив консултант проф. Чавдар Стефанов установи, че Марков е в мозъчна смърт.

По случая бяха задържани двама души - бившият съдружник на Златко Баретата - Кръстьо Кръстев-Маймуната и димитровградчанинът Емил Митев-Фуджито. Според прокуратурата Маймуната е поръчителят, а Фуджито - физическият извършител.

Преди седмица Районният съд в Хасково ги остави в ареста, а дни по-късно и окръжните магистрати потвърдиха мярката за неотклонение. И двамата задържани отричат да имат нещо общо със случая.

"Невинен съм. Истината скоро ще излезе наяве", каза Кръстев пред журналистите в съда.

Източници от прокуратурата съобщиха, че след смъртта на Борислав Марков, който оставя 6-годишно момиченце сираче, обвинението срещу двамата задържани ще бъде преквалифицирано. Необходимо е обаче първо да бъде направена аутопсия, за да се прецизира то.

Кръстьо Кръстев-Маймуната е бивш съдружник на Златко Баретата. През 2006 година той е оправдан по обвинение за пране на 2,5 милиона лева от наркотици. Маймуната е преживял и два атентата.