Заедно с Кръстев, който е подбудител, зад решетките е и Емил Митев-Фуджито от Димитровград, който е физическият извършител, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Побоят е станал около 1 часа на 12 април (Великден) пред дискотека в Хасково. 36-годишният Борислав Марков е нападнат и бит с особена жестокост. Младият мъж е приет в хасковската болница в кома, с тежка черепно-мозъчна травма и хематом в мозъка. Направена му е спешна операция, но извиканият от Пловдив консултант проф. Чавдар Стефанов е установил, че Марков е в мозъчна смърт.

"Поддържаме сърдечната дейност и дишането му, докато има и минимална надежда", обясниха лекарите пред "Хасково Инфо".

Кръстьо Кръстев и Емил Митев са задържани с прокурорско постановление до 72 часа, а държавното обвинение ще внесе искане за постоянното им задържане под стража в Районния съд в Хасково.

Над 60 души, клиенти и от персонала на бара, са разпитани, но официално от полицията отказаха коментар, съобщи БНР. По неофициална информация
версиите на всички свидетели се разминават. Камерите на дискотеката също не можели да служат като доказателство, тъй като за времето на побоя записът липсвал, предаде Дарик радио.

Кръстьо Кръстев-Маймуната е бивш съдружник на Златко Баретата. През 2006 година той е оправдан по обвинение за пране на 2,5 милиона лева от наркотици. Маймуната е преживял и два атентата.

Неофициално се твърди, че пострадалият Борислав Марков, който е баща на 6-годишно дете, е дължал пари на Кръстев.