Владимир Путин издига днес кандидатурата си за президент?

stat
11:25  |  6 декември 2017 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Владимир Путин може да обяви  своята кандидатура за президент днес Владимир Путин може да обяви своята кандидатура за президент днес
Сн.: БТА

Днес Владимир Путин може да обяви кандидатурата си за нов президентски мандат в Русия.
Мястото е форум в Москва, където той е потвърдил, че ще присъства и ще връчи наградата "Доброволец на Русия 2017", но не е посочен точен час на пристигането му.

Това прогнозира ura.ru, като се позова на два свои източника от Кремъл. Същото мнение изказа и политологът Максим Жаров, като се мотивира, че това би намалило негативните настроения в обществото след решението на Международния олимпийски комитет да отстрани Русия от Зимните олимпийски игри догодина.

Руският президент може да обяви решението си и на второто събитие, на което ще бъде днес. Потвърдена е визитата му в Нижни Новгород, където ще има среща с автомобилния завод „Горки“.

Тази прогноза не се споделя от други руски политолози, които са на мнение, че първо ще бъде обявена дата на изборите през март догодина, след това ще се сформира инициативна група за издигането на Владимир Путин за президент и утвърждаване евентуално на партиен форум на „Единна Русия“, ако кандидатурата му е партийна.
Последно в По света


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.