Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков след проведените консултации с президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус“.

„Всичко останало е пиар мероприятие, защото тези, които декларират, че са готови да съставят нов кабинет, ще имат възможността да вземат мандата, да водят преговори пред българските граждани. Ще покажат 8-10 мераклии за водачи на листи или депутати като кандидати за министри и от това няма да последва нищо добро за обществото. Затова заявихме пред президента Плевнелиев, че е редно да се мине по най-бързия начин към структурирането на служебния кабинет“, допълни Петков.

Вчера от Патриотичния фронт обявиха, че ако държавният глава им връчи мандат за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент ще го приемат. 

Според АБВ би било много лош знак и ако при встъпването си в длъжност, новоизбраният президент смени и назначи ново служебно правителство.

„Това са неща, които трябва да бъдат отработени предварително и не трябва да се допуска нищо, което да внесе допълнително нагнетяване на напрежение“, каза още Румен Петков.

След разговора с АБВ, Росен Плевнелиев прие последната от парламентарните партии - "Атака". Очаква се изявлението на лидера Волен Сидеров след срещата.