Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде „Фокус".

По-рано днес германският разследващ журналист Юрген Рот каза в интервю за Дойче Веле, че от разговор с министър Цветанов научил, че убийството на Николай Колев е поръчано от тогавашния главен прокурор Никола Филчев и извършено от баретите на Алексей Петров.

Цветанов обаче отказа да коментира дали е казал такова нещо на Рот.

Начертали сме богата програма до края на годината, свързана с престъпления като ощетяване на държавата от финансови злоупотреби, срещу тежката организирана престъпност, свързана с поръчкови убийства и по целия спектър на Наказателни кодекс, добави министърът.

"МВР ще продължава да работи за неутрализиране на тежката организирана престъпност. След като се провокира такъв дебат и такава атака срещу министъра на вътрешните работи, означава, че се движим в правилната посока. Това не трябва да ни притеснява, това е част от политическата игра, която наблюдаваме 20 години", смята Цветанов.

Той коментира данните за спад в рейтинга му, като посочи, че е нормално, когато има добра синхронизация между организираната престъпност и нейните говорители срещу него да се води компроматна война, съобщи БТА.
Министърът заяви, че сега той и служителите на МВР са много по-мотивирани, отколкото преди една година.
Според проучване на "Галъп" Кристалина Георгиева измества премиера Бойко Борисов и Цветан Цветанов по доверие. 

Той и колегата му от Черна гора Иван Брайович подписаха днес споразумение за полицейско сътрудничество. Двете страни ще обменят информация в реално време за организираната престъпност, по конкретни събития и дела. Първа точка от него е за обмяна на информация, свързана с тероризма.