Водят се разследвания, резултатът няма да е тайна. Ако се налага, ще се правят експертизи, но не мога да се ангажирам с период, добави той.

Нашият състав е много добре подготвен, но за съжаление техниката в пожарната е доста остаряла и амортизирана. Вече има липса на резервни части за старата техника, макар в София да има няколко нови автомобила, посочи началникът на Столичната пожарна.
Въпреки това няма да допуснем поради такава причина да пострадат имущество на гражданите или самите те, заяви той. 

Сега има нова поръчка за 42 автомобила, да се надяваме една част от тях да останат в София, добави той. Според комисар Методиев незабавно трябва да се сменят противопожарните автомобили, облеклото, предпазните средства и оборудването на огнеборците.
По думите му основен проблем за Столичната пожарна е липсата на надеждни и високи стълби - срещат се затруднения с високите сгради.

Лъжливите сигнали пък са хабене на ресурс от техника и хора. За първите шест месеца на годината броят им е 109. За същия период на миналата година те са 112, през 2009 г. - 73, през 2008 година - 27, поясни комисар Методиев.

Пренасочването на телефон 160 към телефон 112 върви нормално. В пожарната вече се получават сигналите, подадени от единния спешен телефон 112. Телефон 160 все още не е закрит.