По първоначални данни полицаят, който отговарял за охраната на кампуса в MIT, се отзовал на повикване за нарушаване на реда, когато бил прострелян няколко пъти. По-късно починал в болницата.

Районът веднага бе обкръжен. В спецоперацията се включиха стотици полицейски служители и федерални агенти, хеликоптери кръжат над MIT, предадоха БТА и "Фокус", като се позоваха на световните агенции.

Според очевидци стрелба и експлозии били чути тази сутрин по улиците около кампуса по време на издирването на убиеца на полицая, предаде Франс прес. Местните медии съобщиха, че един човек е застрелян при престрелка.

В сайта си престижният частен университет предупреди, че обстановката е "изключително опасна" и призова студентите да не излизат от помещенията, но няколко часа по-късно отмени предупреждението.

Преследването продължи с експлозии и стрелба в Уотъртаун до Бостън, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Полицията призова жителите на Уотъртаун да не излизат от домовете си.

Според "Бостън Глоуб" е задържан един мъж, който е заподозрян за  бомбените атентати на Бостънския маратон. Той е починал в болница, предаде АФП. При акция се преследва вторият заподозрян. По-късно стана ясно, че са братя.

Според NBC двамата обрали магазин от веригата 7-Eleven, простреляли са смъртоносно полицай, откраднали са джип и в последвалата престрелка с полицията са хвърляли експлозиви през прозореца.

Кампусът на университета е разположен на около три километра от центъра на Бостън, където в понеделник две бомби избухнаха близо до финалната линия на местния маратон, убивайки трима и ранявайки над 170 души, отбелязва ДПА.

ФБР показа снимки на атентаторите в Бостън