Посрещнаха част от покрова и одеждите на Света Богородица

stat
21:17  |  16 юли 2017 | Общество / Редактор Димитър Михайлов /  
Православна икона на Света Богородица /Снимка архив/ Православна икона на Света Богородица /Снимка архив/
Сн.: Shutterstock

Стотици вярващи посрещнаха част от покрова и одеждите на Света Богородица в Пловдив, изпратени от Русия.
Събитието е в навечерието на празника на митрополитския храм "Св. вмчца Марина".

Светините бяха посрещнати в Катедралния храм "Успение Богородично" в Пловдив.

По повод празника от Света Гора - Атон бе донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - "Всецарица".

С литийно шествие светините бяха пренесени до храма "Света Марина" и поставени за поклонение. Шествието бе съпроводено от седем топовни изстрела и предвождано от военен духов оркестър.

Митрополитският храм се оказа малък да побере богомолците, дошли да се преклонят и се помолят пред светините и да чуят празничната архиерейска вечерня, предаде БТА.

В деня, когато честваме паметта на Света великомъченица Марина, в едноименния храм митрополит Николай ще възглави празнична света литургия в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници, съобщиха от Пловдивската митрополия.

Всеки вярващ получи за благословение икона с образа на Св. Богородица и памук, осветени на светините.Последно в Общество


Отслабването на популизма е повод за празнуване в Давос

Шампанското може да се лее още по-свободно на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос поради промяната в глобалната ситуация.