Посрещнаха част от покрова и одеждите на Света Богородица

Стотици вярващи посрещнаха част от покрова и одеждите на Света Богородица в Пловдив, изпратени от Русия.

Обратно в новината

Коментари - Посрещнаха част от покрова и одеждите на Света Богородица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на Бога и на Пречистата Пресвета Богородица и Дева Мария!

До тези по-долу: Като не ви харесва новината,то поне не пишете глупости и гнусотии против Православната Християнска Вяра! Никой не ви е накарал насила да вярвате в Истинския Бог Господ Иисус Христос и в Пречистата Божия Майка и Дева Мария. Никой насила не ви кара да бъдете православни християни. Така,че си спестете обидите и гнусните си нападки ,които имате и пишете против Православните християни и светини. Относно новината,мога да кажа,че вчера в Неделя,в град Пловдив,на самото Литийно Шествие,всичко беше толкова красиво,духовна,прекрасно! Имаше много хора,който се помолиха на Пресвета Богородица и Дева Мария и се поклониха на Нейните честни Одежди. Такава радост преживях с моя съпруг и наша приятелка. Благодарна съм от все сърце за този Незабравим ,Красив и Прекрасен Православен Християнски Празник!

Оф, айде стига с тия простотии бе. Как не им омръзна да разнасят парцалки и боклучета напред-назад и по-слабоумните граждани да се юрват да ги "почитат". Ама то като има толкоз овци, дето ги смятат за "свети" и "чудодейни" всъщност не е учудващо. Чудя се колко дарения са капнали.

а ми россия изпусна държавата ни, сега е хванала църквата ни за шията, и стиска ли стиска! по всички църкви и параклиси по бургаско и варненско, до където са се докопали крепостните, е пълно с някакви "мощи" двойните им кръстове, и имперският им двуглав орел! преди столетия ние им занесохме вярата в Господ, те сринаха храмовете, обявиха религията за опиум на народите, а днес искат да ни учат какво е богослужение и вяра!

това с памука наистина е ....ми русска му работа! в България памука участва в погребалният обред на мюсюлманите, но до сега не е било да е част от светото Богослужение!

По-евтинко е, а и се продава в аптеките. Бизнеса да върви.

Да живее и пребъдва ПРАВОСЛАВИЕТО! Да Е БЛАГОСЛОВЕНО ИМЕТО ГОСПОДНЕ! СЛАВА НА ПРИСНОДЕВА И БОГОРОДИЦА МАРИЯ!!! Честит празник в чест на Православната Великомъченица Марина! Амин!!!

E, топовните салюти и духовата музика ме идват малко в повече. След оня кретен от Ал. Невски със зарята сега и този. Следващия път може и мажоретки да изкарат.

Клати се, клати се малко по силно може пък да влезе нещо в нея засега май е доста празна !

Изход глава 20 "2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене. 4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Божият Син основа Земята и Небето. Чрез Него всичко е станало. Преди да се роди дева Мария и преди да Създаде Небето и Земята, Бог е имал вече план за спасението на света, който е щял да падне в бъдеще. Дева Мария няма никакъв принос за спасението на човека, но от езичниците маскирали се в христянски одежди е превърната в идол. Нашата православна църква вече не е православна, но а превърната в езически храм. В нея не се проповядва чистото Божие слово, а човешки поучения, традиции и празници. Но Исус Христос, Който е наш единсвен Спасител и ходотай пред Отца каза, че напразно Му се молят тези, които не изпълняват Божиите заповеди. Ако Го обичаме ще изпълняваме Неговите заповеди, а те не са тежки.

Извинявай за въпроса, ама не се ли чувстваш малко като овца? Вземи се стегни малко. Не ти ли прилича на "изпълнявай безропотно каквото ти казвам, без да задаваш въпроси, иначе майка ти жална!" Църквата още от своето създаване е яла и пила на една маса с императори, крале и царе.

Господ е вечен и свят Вседържател на вселенатаи живота в нея. Източник и поддръжник на живота, който желае най-доброто за своите творения. Бог е верен и истинен. Не може да лъже и не може да греши, защото познава еднакво добре миналото, настоящето и бъдещето. Знае всяко всяко действие или бездействие какво последствие ще има напред в бъдещето. Когато Бог ни каже нещо или заповяда нещо, можем да бъдем абсолютно сигурни че то е правилно и е за наше добре. Ние можем да имаме абсолютна вяра и доверие в Господа. Божият свтя характер е съвършенния отговор на нуждите на вечният живот. Да се отрича човек от Господа, значи да се отрече от истината и вечният живот в мир, радоста, смисъл и хармония, за да ги замени с мимолетната гордост, суета, егоизъм и тление. Този който не иска да служи на Бога, ще служи на бащата на лъжата. Трета възможност няма. Гордостта и егоизмът са смрътни врагове на истината и живота.

Въпрос към всички вярваши и атеисти-Защо само при православните християни слиза благодатния огън в Ерусалим, а не и при другите религии, може ли някой да ми отговори но с аргументи ?

ВСЪЩНОСТ БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН СЛИЗА В ЕРУСАЛИМ МНОГО ПРЕДИ ХРИСТИЯНИТЕ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ НА ПРАВОСЛАВНИ И ЕРЕТИЦИ ... ИМПЕРАТОР КОНСТАНТИН Е БИЛ ИМПЕРАТОР НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ КАТО ЦЯЛО ...

ТАКА ЧЕ ВЪПРОСА ТРЯБВА ДА БЪДЕ "ЗАЩО БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН СЛИЗА САМО ПРИ ХРИСТИЯНИТЕ , А НЕ ПРИ ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ " ... И ОТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ПРИЗНАВАТ ЗА РАЗУМНИ СЪЩЕСТВА САМО РАСИ ОТ КОИТО МОГАТ ДА СЕ РОДЯТ ДЖЕДАИ ... А ХРИСТОС Е ПЪРВИЯ ЗЕМЕН ДЖЕДАЙ :)) .. В КОРАНА ПИШЕ ЧЕ НЕ Е УМРЯЛ А САМО Е ВЗЕТ ...

А ДЖЕДАИТЕ СА ХРИСТИЯН КОМУНИСТИТЕ НА ГАЛАКТИКАТА

Детройте НЕ е така ! Той не слиза при католиците а само при провославните християни ! Има случай в които от други религии са се опитвали да правят измама и тогава НЕ е слизал !!!!

Защото само православните още се хващат на евтини фокуси. Дължи се на комплекса им за малоценност пред протестанти и католици.

А ОТДЕЛНО ЛЕНИН Е ПО БАЩА ПРА-БЪЛГАРИН .... ЧУВАШИТЕ СА ХРИСТИЯНИЗИРАНИ ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ А КАЗАНСКИТЕ ТАТАРИ СА ВСЪЩНОСТ ИСЛЯМИЗИРАНИ БЪЛГАРИ ... :))

Защо не им давате право да се назовават БЪЛГАРИ, а сте ги нарекли татари!

ЗАЩОТО ИМА И ДРУГИ ТАТАРСКИ ПЛЕМЕНА ... А ЗА ТВОЯ ИЗНЕНАДА - ТАТАРСТАН ИМА ДОСТА ПО-ГОЛЯМА АВТОНОМИЯ ОТ ДРУГИТЕ РУСКИ РЕПУБЛИКИ - ЕДИНСТВЕНО ЧЕЧЕНИЯ ИМА ТАКИВА АВТОНОМНИ ПРАВА :))

Кога поп Николай ще ни докара и мумията от червения площад за да и се поклоним?

ЛЕНИН Е НАЙ-ДОБРИЯ УЧЕНИК НА ПЪРВИТЕ КОМУНИСТИ ХРИСТОС И ЙОАН КРЪСТИТЕЛ :))) ... ВРЪЗКАТА Е КАТО МЕЖДУ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ И СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ :))

В ТЯХНА ПАМЕТ ЛИ Е?

СОРОСОИДНИЯ БОКЛУК , ДА ЗНАЕТЕ ГОСПОД ВСИЧКО ВИЖДА И НАКАЗВА :))) 24 ЧАСА ... Известният актьор Йосиф Сърчаджиев станал жертва на агресията на млади роми .... "Докато се разхождах в Ловеч, гледам едно момче - циганче, се качило на една липа и й чупи клоните. Веднага му направих забележка, че не е хубаво това, което прави. Около мене се събра цяла група от неговите и щяха да ме пребият, а аз мога само лявата ръка да ползвам", разказа пред България он ер заслужилият артист, който преди време претърпя удар и загуби част от моториката си. В последния момент той се сетил да използва таланта си от театъра и извадил телефона си, като обяснил на агресивната тълпа, че сега ще извика полковника. "България вече е Цигания! Но няма да е все така. Не бойте се! Отдавна живеем във време разделно! И не става въпрос само за Асеновград. Навсякъде има моменти на избиване на агресията. А това е страшно. Една голяма част от българите са неверници! Сега България върви надолу!", допълва той. ЙОСКО , СПОМНИ СИ КОЙ ВИКАШЕ "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН " МАЙМУНО ПРОСТА :)))

И тоя същия----крокодилски сълзи ронеше по първите избори, пък после се беше барнал---""комендант"" на циганския катун--насред София! Единственото му малко извинение е ролята на Караибрахим!

германският кардинал Мартин Лутер разбива еврейския мит за бог Христос и естествено първи са се усетили германците , после англичаните че това са пълни глупости защото Господ е във всеки един от нас и не ни трябват мазни педофили свещеници и плащеници за да сме близко до създателя а може и до едно дърво да отидеш и да го усетиш повече отколкото във фалшивите им храмове

КОГА ЩЕ МАХНАТ МУМИЯТА НА КОЯТО СЕ КЛАНЯТ?

с руски икони от полковника от КГБ поп Николай! С РОЛЕКСА ли беше на службата?

Наистина Бог не иска да се кланяме на идоли, но по добре така, отколкото пълен атеизъм и незачитане на Господ Исус Христос. Бог да пази България и дано всичко българи бъдат спасени! Амин!

Бог ни наказа за неверието, отклонение от православието, алчност и какви ли не гнусни постъпки с 500 г. Турско Робство, 50 г. Комунизъм и почти още толкова с лутане в прехода. Как може някой да дръзва да успорва дори и в мислите си Светият характер на Божията Майка? В допълнение на Пловдивска Епархия точно такъв митрополит и трябва деен, истински вярващ и да сложи нещата в ред. Имали православие има я и България, нямали православие, няма я и България. Слепци погледнете на запад каролическата сестра е пародирана от разпри и скандали, педофилия и какво ли не, но на обикновеният католик не му пука. Аз съм православен и съм за силно Българско православие дето прекланя глава само пред Бог!

Значи запада раздиран от скандали, педофилия и каквото там още си изброил, но пък Бог нас наказва? Що за справедливост е това???

Овцо, овцоооо!!! Не случайно непрекъснато в използва термина "стадо". Докато считаш съдбата си за предопределена много ще има да чакаш.

Това е варварска езическа вакханалия. Няма нищо общо с християнството.

"20. Умря Елисей и го погребаха. И на другата година моавски пълчища нахлуха в страната. 21. И ето, когато погребваха един човек, погребваните, като видяха това пълчище, хвърлиха тоя човек в Елисеевия гроб, и той, като падна, допря се до Елисеевите кости, оживя и се изправи на нозете си." "11. А Бог правеше немалки чудеса чрез ръцете Павлови, 12. тъй че донасяха и полагаха върху болните кърпи и убруси от снагата му, и болестите им се махваха, и злите духове излизаха из тях." Друг въпрос е доколко тези одежди са на Майката на Исус, друг въпрос е доколко тя самата е светица, но очевидно светци, че дори и предмети, биха могли да бъдат проводник на животворна сила от Бога.

единствените автентични мощи които русские могат да пробутат някъде, са части от чичко ленин! и то под прикритието на Богородица, св.Николай, или василий българоубиеца!

Е то бива русофобия, бива, ама чак и по такава тема да словоблудстваш ! Ясно е, че си дежурен трол и трябва да изкараш някой цент, но не го прави с цената на богохулство.

богохулство е да държиш труп на човек в центъра на столицата си, и да му се кланяш десетилетия! богохулство е, да превърнеш храмовете в конюшни и руини, богохулство е да изтрепеш свещениците! но да казваш истината, не е богохулство!

мощите сигурно са истински! от къде ли са ги откраднали руските антихристи?

По времето на Кръстоносните походи подобено покров и светини постояно са прииждали към европа откъм Светите земи: един йезуитски монах описва подробно 16те ресни, 7те леви ръце, над 120 пръста, няколко глави, 3-4 гръдни коша, незнаен брой крака и т.н за котио се твърди че са от Йоан Кръстител, приблизителното им тегло било 5-6 пъти над допустимото...но бизнесът е вървял, и крайниците са продължавали да прииждат.

Света Богородица да помага на добрите хора! Дай Боже Светлина и Радост за всички честни и добри хора! Амин!

прав си! дано помага на всички! но нашата Българска Православна Църква няма навика да се кланя на мощи! това си е руски езически навик, и неотменна част от католицизма! втора Божа заповед: не си прави кумир, и никакво изображение....

все чакаме, някой друг да ни помогне - сега пък Богородица. Ако сами не си помогнем - има да чакаме.......

РУСКА ХИБРИДНА ВОЙНА В ДЕЙСТВИЕ.

Поредната путинска хибридка.

Бог пази България и има защо ! Амин !