Стефан Бофиров си е извадил медицинско свидетелство след побоя, съобщи bTV.

Младият мъж е студент, но работи от две години на рецепцията на частен хотел в Пловдив. В петък през нощта, когато е бил нощна смяна, от стая на клиенти изчезват близо 1000 лева. Бофиров е отведен за разпит в полицията.

„Те постоянно ме питаха – „Къде си скрил парите? Ние знаем, че си ти. Заповедта за ареста ни е в джоба”. И ме заплашваха”, разказва пловдивчанинът. Малко по-късно в стаята влязъл цивилен мъж, който започнал да го удря. „Първо удари с шамар в ушите, при което те ми заглъхнаха и по телефона каза – „Донесете ми една палка” и ме накара да си ги държа така напред ръцете. И ме удряше по тях десетки пъти”, заяви още Стефан Бофиров.

След побоя младият мъж е претърпял и операция на ухото, тъй като е получил травматично разкъсване на тъпанчето. „Белезите от пръстите си личаха по двете му страни - беше страшно подут. Аз съм на 47 години и не мога да си представя такова нещо”, сподели тъщата на Бофиров Мария Бакова. Съпругата му Весела пък припаднала, когато го видяла.

От полицията в Пловдив съобщиха, че е назначена проверка на случая. Районната прокуратура също е започнала проверка по сигнала.

На 23 юли полицаи от Кърджали удариха по главата млада жена, след като нахлуха в дома на семейството й. Първоначално от МВР обясниха, че е станала грешка, но след това лично вътрешният мнистър Цветан Цветанов защити действията на униформените и обясни, че братът на пострадалата е замесен в сводничество.