Съвместната проверка е била на спряно от експлоатация предприятие за преработка на птиче месо, собственост на „Феникс Кооп 93“ ЕООД, съобщиха от пресцентъра на агенцията.
Инспекторите по храните са установили, че предприятието не е регистрирано по Закона за храните и не му е издадено становище за строителна готовност поради неизпълнение на заверен технологичен проект.

В хладилните камери обаче са открити 4898 кг замразени храни и суровини от животински произход - пилешки фенери, пилета, пилешки комплекти, пилешки крила, шунки, прошуто и др., допълниха от пресцентъра на МВР. Храните били поставени при неправилен температурен режим и са с изтекъл срок на годност. Продуктите са собственост на фирма „Профит Консулт“ ЕООД, която има сключен договор за наем на хладилните камери с  „Феникс Кооп 93“.

Замразените храни са бракувани и ще бъдат унищожени на екарисаж. Съставен е акт за установяване на административно нарушение. За случая ще бъде информирана прокуратурата.
От МВР допълват, че с акцията, проведена на територията на ж.к. Надежда и търговска база Илиенци, е предотвратила продажбата на негодната за консумация и употреба продукция в магазинната мрежа.

На 11 юли на ГКПП "Капитан Петко войвода" митничарите откриха 7037 кг овнешко, пилешко и телешко месо и кашкавал с нередовни документи, липсващи товарителница и ветеринарно медицинско свидетелство. Част от месото бе недекларирано, а друго - с изтекъл срок на годност.

Последна актуализация в 17.23 ч.