На протестен митинг пред сградата на полицията в Перник родителите на Мирослава, нейни съученици и приятели, майки на други загинали деца поискаха справедливост, възмездие за престъпни деяния и спиране на корупцията в България.

 Гневът на хората от Перник беше предизвикан от факта, че соченият за физически убиец на Мирослава - Марио Любенов – Заека, се оказа с диагноза шизофрения. Майката на убитото момиче поиска нова психиатрична експертиза и попита как някой с психични отклонения може да планира отвличане и убийство повече от 6 месеца. „Всеки един човек може да се изкара луд само да има пари да си плати. Всичко е корумпирано. Знаете частни клиники, отивате, плащате си. Както си купувате болнични, така си купувате и това”, каза Емилия Николова, цитирана от bTV.

Някои от протестиращите потърсиха вината за случая в полицията. Като учителя на Мирослава Евтим Евтимов. „Ние всички в квартала знаем кой се занимава с наркотици, кой краде. Единствения който не знае е кварталният и полицията. Това, че мога да говоря, е придобивка на демокрацията, но няма сигурност”, каза Евтим Евтимов.

Семейството обаче имало доверие в полицията за изясняване на случая. „Важното е че трябва да се разкрият останалите. Ако има човек от МВР, да се покаже на яве. Не са само двамата - може 4 или 5 човека. Ние искаме четвърта експертиза на Мирослава, тъй като при огледа по нея имаше наранявания, а те казват, че няма”, каза майката на момичето.

Според събралите се хора, по случая с убийството на Мирослава въпросите стават все повече, а отговори няма.

От сградата на полицията протестното шествие премина през целия център на Перник, за да стигне до Съдебната палата на града.

Готова е ДНК експертизата, която трябваше да потвърди, че намереното тяло е на Мирослава Николова. С нея смъртта на момичето се потвърждава и тя може да бъде погребана. Денят на погребението ще бъде и ден на траур в Перник.

Тази вечер сестрата на убитото момиче- Елеонора Николова, се срещна с премиера Бойко Борисов в сградата на Министерския съвет. На разговора присъства и директорът на пернишката полиция Валентин Димитров.

"Приех извинението на министър-председателя Бойко Борисов", заяви Елеонора.

След като повече от два часа разговаряха с премиера близки на убитата Мирослава излязоха от срещата, без да отговорят какво точно са обсъждали с Бойко Борисов. "Утре, вдругиден ще го коментираме и това", каза сестрата на убитата Мирослава Елеонора, предаде БГНЕС. По-рано през деня, по време на протеста в Перник, майката на убитото момиче също сподели, че е приела извиненията на премиера за думите му преди няколко дни.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов коментира в ТВ 7, че по време на разпитите самоубилият се преди два дни Стойчо Стоев – Чочо е твърдял, че убиецът на 17-годишната Мирослава от Перник е другият задържан- Марио Любенов-Заека. "Стойчо съдействаше през цялото време на разследването, той посочи къде е трупът на Мирослава", обяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ 7.

Не сме спрели да работим по случая в Перник. Ще продължаваме да работим и ще положим максимални усилия, за да разплетем случая докрай. Това каза в интервю за предаването „Карбовски: Директно” на "Нова телевизия" директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) главен комисар Станимир Флоров във връзка с убийството на 18-годишната Мирослава. От това, което установихме от разказа на единия от извършителите, сме почти наполовина наясно какво точно се е случило в тези два месеца. Ние даваме всичко възможно, за да стигнем до край. Хората работят денонощно и неуморно. От информацията до момента лицето, което се самоуби, са имали идеята да отвлекат момичето и веднага след това да го убият, тъй като не са имали средства и нужната подготовка да правят това, което правеха например „Наглите”, посочи главен комисар Флоров.

Той каза, че ако има служители на МВР, които са допуснали грешки, вероятно те ще понесат своите последствия. От самото начало ние установихме, че има изтичане на информация от семейството. Ние сме провели седем или осем операции за издирване на момичето. Всичко, което е можело, сме направили. В ГДБОП не работят животни, работят хора, които имат семейства, имат чувства. Семейството не е помагало в разследването, каза главен комисар Станимир Флоров. Той каза, че според него няма трети убиец.