Сградата се намира на петдесетина метра от шатрата, в която полковник Кадафи приема важните си гости. Властите в Либия обвиняват международната коалиция в опит да се ликвидира Кадафи. Представителят на правителството Муса Ибрахим нарече бомбардировката на резиденцията „варварски акт”.

Чуждестранни журналисти били отведени с автобус от властите до резиденцията, за да видят пораженията, предаде БТА, като се позова на АФП.

„САЩ изстреляха още четири ракети „Томахоук” по системите на либийската противовъздушна отбрана.
Общо по Либия от началото на атаките в събота са изстреляни 124 такива ракети”, посочи източникът,цитиран от "Фокс нюз" и "Фокус".
Великобритания също е изстреляла ракети „Томахоук” от подводница клас „Трафалгар” в Средиземно море.

Вицеадмирал Бил Гортни,  директор на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви, че обстрелването с крилати ракети "Томахоук" и въздушните бомбардировки са били много ефективни срещу либийските ракети земя-въздух, които представляват заплаха за самолетите, летящи на средни и големи височини. Той уточни, че три американски стратегически бомбардировачи Б-2 са атакували летище, а изтребители на САЩ, Великобритания и Франция са нанесли удари по сухопътните войски на Кадафи в район на 16 км южно от бунтовническата крепост Бенгази, съобщи Асошиейтед прес. 

Коалицията не е изгубила нито един самолет от участвалите в бомбардировките на либийската противовъздушна отбрана и сухопътните войски.
Гортни обяви, че Муамар Кадафи не е в "списъка на целите" на въздушните удари.

Към коалицията срещу Кадафи, която първоначално включваше САЩ, Великобритания, Франция, Италия и Канада, са се присъединили Белгия и Катар, добави вицеадмиралът.

Американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви, че операцията в Либия има „силен и успешен старт”, но отправи предупреждение срещу възможно разширяване на целите на мисията отвъд уговореното от Съвета за сигурност на ООН, предаде CNN, цитирана от "Фокус.
Гейтс отхвърли предположенията, че има разрив сред висшите представители на администрацията на американския президент Барак Обама дали военните действия да продължат, казвайки, че по въпроса има „единодушно съгласие”.

В понеделник се очаква решение на НАТО за включване в операцията. САЩ обявиха, че възнамеряват да предадат командването на операцията на коалиция от Великобритания и Франция. Според някои източници командването може да поеме и НАТО.   

Съединените щати и Франция нямат данни за цивилни жертви в резултат на въздушните удари на коалицията срещу Либия.
Според Либия жертвите са 48.
"Цивилни обекти в Триполи бяха мишена на въздушните удари на неприятелската авиация на кръстоносците", беше съобщила либийска държавната телевизия.

Преди САЩ да изстрелят ракетите "Томахоук" в полунощ, световните агенции съобщиха, че в неделя вечер Триполи отново е бил разтърсен от мощни експлозии. Една от тях се чула откъм резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи, над която се издигнали кълба дим. Едновременно с това се чувала стрелба на зенитни батареи, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.
Два часа преди това противовъздушната отбрана се задейства в Триполи, включително край резиденцията-казарма Баб ел Азизия в южната част на столицата.

Последна актуализация в 09.50 часа на 21 март