През август 2008 година бившият президент на ФК "Литекс", който първо беше отвлечен от бандата "Наглите", а при плащането на откупа за него съпругата му беше също похитена, трябваше да преведе по сметките на фондацията 157 000 евро. Той беше принуден да обяви дарението в ефира на една от националните телевизии, след което жена му беше освободена.

По-късно Бончев заведе дело срещу "Утре за всеки", което започна през септември миналата година. Той заяви, че е дарил парите по принуда, а не на добра воля и те му трябват, за да се лекува съпругата му Камелия, която заради преживения стрес се разболя от рак.

Днес СГС обяви решението си - унищожава договора за дарение между Бончев и фондацията и я осъжда да му ги върне със законната лихва от датата на подаване на исковата молба.
За да постанови това, съдът взема предвид показанията на свидетел по делото, който разказва, че след като похитителите пуснали Бончев той бил "с ужасяващ външен вид -  с отрязани пръсти, превързан с огромен бинт, отслабнал може би с повече от 20 кг и в изключително тревожно състояние". Бончев му казал, че няма време да разговарят за случилото се, защото по най-бързия начин трябва да се съберат пари за освобождаване на съпругата му. Заявил буквално: „Ако можеш - помагай, защото на мен ми отрязаха пръстите, но нея може да убият, трябва бързо да намерим пари”. По време на разговора присъствали служители на полицията.

Съдът се мотивира, че според закона заплашването води до унищожаемост на договора, когато едната страна е принудена от другата или от трети лица да го сключи чрез възбуждане на основателен страх. "При заплашване е налице въздействие върху волята на лицето чрез средства за психическа принуда, като създадените страхови представи могат да имат за предмет живота, здравето, честта или имуществените интереси", допълват магистратите.

Освен това, те приеха тезата на Бончев, че дарението е направено на 29 юли 2008 г., а не на 30 юли, след като вече похитителите са освободили съпругата му Камелия, както твърдят от фондацията. Оттам се защитаваха, че няма как да са получили дарението под натиск, защото сметката им била захранена с парите чак на 1 август, а съпругата на Бончев била освободена предния ден.
По делото обаче се доказа, че преводът е нареден от Бончев на 29 юли в 17,26 часа, но тъй като банката работи до 17,30 часа, парите не са преведени в същия ден.

Фондацията бе осъдена да заплати на СГС и 15 353,26 лева държавна такса върху уважената част от исковете, както и 6485 лева за адвокатско възнаграждение.
Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в двуседмичен срок.

Междувременно, докато делото течеше, разследване на БНТ показа, че макар от фондация "Утре за всеки" да са открили със сумата център за рехабилитация на болни от рак на гърдата жени, в него пациентките си плащат за прегледите и процедурите. Медиите разкриха още, че там се предлагат СПА процедури и масажи. Самата Камелия Бончева определи начина, по който стана ясно, че се харчат парите, които са дали като "търгашество".

Междувременно съдът осъди четирима от "Наглите" на общо 69 години затвор за отвличанията на всичките си жертви, но други четирима оправда.