"Другите бяха само ценна информация", допълни той, цитиран от БТА.

Магистратът уточни, че задържаните тази нощ при операцията "Наглите-2" са  братята Радослав и Митко Лебешковски, съответно на 37 и 42 г., Кирил Кирилов и Павел Петков, и двамата 36-годишнни. Те са заподозрени за 12 отвличания, всеки от тях по различен на брой случаи. Засега ще останат в ареста за 72 часа, а в сряда прокуратурата ще поиска постоянното им задържане.

Николай Кокинов не изключи възможността броят на задържаните да се увеличи. Той допълни, че петият задържан при операция "Наглите 2" - Цветан Славчев, на 39 г., също е заподозрян за част от отвличанията.

Вътрешният министър Цветан Цветанов уточни, че задържаният Цветан Славчев е охранител, за когото има данни, че е подготвил и е подал информация за поредна жертва, която да бъде отвлечена.

Петков, Кирилов и братята Лебешковски са имали различна роля в отвличанията. Някои от тях са преки извършители, а други са следили жертвите. Част от тях са излежавали присъди за грабеж в затворническото общежитие в Казичане.

За Петков е установено, че докато излежавал присъда в затвора за кражба на автомобил, успял да участва в строежа на къщата, в която в момента живее. В гараж в столицата е намерен джип с крадени регистрационни табели. По данни на полицията джипът е бил откраднат през септември.

"Цинизъм е да се извърши повече от едно отвличане и това ме втрещява", коментира Кокинов. Не може да се твърди, че тези хора не са "особен капацитет на престъпната мисъл", добави той.


Вижте още снимки от операция "Наглите-2"