Пътуването от София до Одеса вече ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които "България Ер" стартира. Въздушната линия между българската столица и петия по големина украински град е единствената в България, съобщиха от националния авиопревзвач.

"Радваме се, че точно ние, като национален превозвач на България, имаме удоволствието да обявим старта на новата линия между София и Одеса и по този начин да свържем двете държави. Освен, че полетите са в удобни вечерни часове в петък и неделя, за допълнителен комфорт на пасажерите ни, по линията ще оперират и най-новите самолети от самолетния парк на "България Ер" - Embraer E190", е заявила Мария Стоянова, търговски директор на компанията, по време на официалната церемония по откриването в Одеса, цитирана в съобщението.

Когато говорим за маршрута София-Одеса-София, трябва да вземем предвид големите търговски и културни връзки между двете ни страни, както и големите украински и български общности, сходствата в туризма у нас и в България - летен и зимен. Това са част от причините, поради които смятаме, че маршрутът ще бъде успешен. Освен това, вярваме, че линията има необходимият потенциал за по-нататъшно увеличаване на честотата на полетите, е мнението на директора на Международното летище в Одеса Павло Прусак.

Полетите между българската столица и крайбрежния украински град се изпълняват два пъти седмично - в петък и неделя.

Самолетите от София към Одеса излитат в 19.05, а от Одеса към София - в 21.20 местно време, което дава възможност на пътниците да пътуват между двата града, както с екскурзионна цел и почивка, така и по работа.

Цените на еднопосочните билети започват от 46 евро, а на двупосочните - от 92 евро.

Удобството на линията бе оценено и от пътниците на първия полет от София до Одеса, който бе изпълнен в петък.