Това съобщи говорителят на бургаската Окръжна прокуратура Станимир Христов, цитиран от BurgasInfo.

Ако бъде признат за виновен, Николай Димитров може да получи от 1 до 8 години затвор или да бъде лишен от правото да заема определена държавна или обществена длъжност. Според чл. 37 от Закона за общинска собственост „Право на строеж върху имот - частна общинска собственост се учредява след решение на Общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план".

Тази сутрин кметът на Несебър се яви в следствието в Бургас, за да му бъде предявено обвинение. След като се забави около 20 минути, Димитров се опита да избегне срещата с медиите, като излезе през страничен изход.
"Не е необходимо да съм обвинен в нещо, за да идвам. Често ми се налага да идвам до следствието", бе единственият коментар на несебърския градоначалник.

Това е вторият кмет на Несебър, срещу когото започва разследване за злоупотреби. През 2007 г. Николай Трифонов не довърши последния си мандат, след като изненадващо беше назначен на служба в консулството ни в Одеса, дни след като срещу него започна разследване. По думите му е бил принуден да заминаване, защото в противен случай щял да бъде "елиминиран физически".