Калкулаторът е най-новата електронна услуга на агенцията и може да бъде използван чрез сайта й.

С негова помощ клиентите на НАП могат да изчислят колко трябва да внесат в бюджета, ако са забавили плащанията по осигурителните или данъчни задължения към бюджета. Те трябва да посочат периода на закъснението и вида на плащането към хазната - осигурителна вноска за пенсия или здраве, данък или друго плащане.
Калкулаторът е част от Портала за електронни услуги на агенцията, в който има достъп до всички е-услуги, които предлага администрацията.

Над 40 милиона декларации постъпват по електронен път годишно в НАП. Според изчисленията на приходната агенция това означава, че срещу минимална инвестиция в електронен подпис за под 50 лв. гражданите и фирмите спестяват поне 330 млн. лв. на година от това, че не губят времето на своите служители в път и опашки.

За осемте месеца на 2011 г. в приходната агенция по електронен път са постъпили 28,5 млн. декларации. Това е с над 2 милиона повече от същия период на миналата година. Най-голям интерес от фирмите има към услугата за подаване на месечните справки декларации по интернет.

Данните на НАП сочат, че ДДС документи по електронен път изпращат над 80 на сто от регистрираните по ДДС търговци.
Над 2 милиона уведомления за сключване или прекратяване на трудови договори са подадени чрез интернет от началото на годината до края на август.

Все повече граждани и фирми подават данъчните си декларации по интернет.
През тази година това са направили 48 417 физически лица, което е с 42 на сто повече от 2010 г., и 140 153 фирми - 30 на сто повече от миналата година.