13-годишният Наско Найденов, който е ученик в VІІ б клас на видинското СОУ”Св.Св.Кирил и Методий”, получи лично от шефа на МВР-Видин Константин Джунински грамота за проявена доблест, гражданска отговорност и честност и футболна топка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

На 12 ноември, в близост до хотел на ул "Цар Иван Асен II" във Видин, Наско намерил портфейл с пари, лични документи и дебитни карти. Момчето се обадило на майка си и вместо на училище, отишло в полицията и предало незабавно чуждата вещ.

Впоследствие собственикът - румънски гражданин бил издирен и портфейлът му бил върнат. С постъпката си, ученикът спестил много неприятности на чужденеца, който без личните си документи не би могъл да напусне страната.

При награждаването си, седмокласникът не скри учудването си, че е предизвикал такова внимание с постъпката си. Според него, нормално било, когато се намери чужда вещ, тя да бъде върната на собственика, а не да се присвоява.

Комисар Джунински пък поздрави родителите му.

В началото на октомври т.г. началникът на РПУ-Свиленград Димитър Янакиев награди шестокласниците Дияна Паскова и Мирослав Хърсев и петокласниците Христомир Гочев и Веселин Тодоров. Децата намерили и предали в полицията портмоне с 530 лева, лични документи, дебитни карти и служебни бележки.