В началото на месеца шестокласниците Дияна Паскова и Мирослав Хърсев, заедно с петокласниците Христомир Гочев и Веселин Тодоров намерили на булевард „България” в Свиленград портмоне, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В него имало 530 лева, лични документи, дебитни карти и служебни бележки. Дияна, която е бивш член на Детската полицейска академия, веднага се сетила, че трябва да подадат сигнал в полицията и заедно с родителите си децата предали в РПУ-Свиленград чуждата вещ.

Малко по-късно собствениците били открити и изненадани с хубавата вест. Когато получили пормонето си, мъжът и жената нямали думи, с които да изкажат благодарността си към децата.

За доблестната си постъпка четиримата ученици получиха грамота за честност и добрина от началника на РУП-Свиленград Димитър Янакиев. Той изпратил и поздравително писмо до ръководството на Основно училище "Иван Вазов", където учат децата.

През януари м.г. двама четвъртокласници от Началното училище “Св. св. Кирил и Методий” в пазарджишкото село Черногорово намериха портфейл с 300 лв., банкови карти и документи, и го върнаха на собственика му.