Бандата се е занимавала с разпространение на наркотици в „Студентски град" и „Младост". Престъпната група е позната като бандата на 26-годишния Ицо Боксьора. Самият той е задържан в Пловдив, допълват от МВР.
Дилърите са продавали основно холандска трева, съобщи Дарик радио.

„Става въпрос за банда, която се опитва да разпространява наркотици на територията на столицата, като използва и силови методи по отношение на налагането на този пазар. Това е групата, която плашеше конкуренцията като забиваше брадви в автомобили и с побоища", заяви директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

По думите му полицията е следила дейността на дилърите от около месец. Арестите и претърсванията са извършени и в Ботевградско.

В дилърската мрежа на Боксьора участват 28-годишният Пешо Малкия от София, 27-годишният Дичо Дебелия от Ботевград, пребиваващ в столицата без адресна регистрация, 36-годишният Светльо - дилър в дискотека в Студенски град, 29-годишният софиянец Л.В. с прякор Ту Пак и 35-годишният Жоро Котлара от ботевградското село Новачене.

Криминалистите са извършили претърсвания и арести и на територията на Карлово, тъй като събраната в хода на разследването информация сочела, че някои от членовете на организираната престъпна група, също занимаващи се с разпространение на наркотици и подпомагащи престъпната дейност на бандата, се намират там. На един от проверените в градчето адреси, обитаван и от Ицо Боксьора, са били задържани 19-годишната Я.Г., 18-годишната В.А. и криминално проявените И.М. на 31 години и Д.М. на 21 години.