В американския щат Уисконсин са задържани двама души, след като открили стрелба в сервиз за ремонт на мотоциклети, съобщи ТАСС, цитирана от БТА, позовавайки се на говорител на местното полицейско управление.

По-рано медиите съобщиха, че въоръжени лица са взели заложници. Полицията не даде повече информация, но заяви, че инцидентът е приключил. В резултат на стрелбата е пострадал един човек, а живеещите в съседните домове са били евакуирани.

ФБР претърси дома на съседи на нападателя от Сан Бернардино

Федерални агенти извършиха претърсване в град Ривърсайд, щата Калифорния, в дома на приятел от детството на Саид Фарук, който заедно със съпругата си уби 14 души в масова стрелба в Сан Бердардино в сряда, предаде Ройтерс.

Къщата е съседна на дома, в който Фарук и неговото семейство са живели преди повече от десетилетие.

Говорителят на ФБР Лора Еймилър потвърди, че е изпълнена федерална заповед за обиск в Ривърсайд през нощта, но отказа да посочи адреса или да коментира причините за претърсването.

Джихадистката групировка Ислямска държава определи като нейни "последователи" 28-годишният Саид Фарук и 27-годишната Ташфин Малик, които откриха стрелба в социален център в Сан Бернардино.

Въоръжен с мачете нападател рани трима души в Лондон

Мъж, въоръжен с мачете, рани трима души в лондонското метро вчера, съобщи ТАСС, позовавайки се на в. "Телеграф". Според изданието инцидентът е станал на станция Лейтънстоун.

Лондонската полиция е арестувала нападателя. Според свидетели преди нападението той крещял: "Ето ви за Сирия!" Великобритания се включи във въздушните удари срещу Ислямска държава в Сирия преди три дни.

Скотланд ярд разглежда нападението в лондонското метро като терористичен акт.

Петнайсет души са загинали при атентат в Чад

Петнайсет души са загинали, а 130 са били ранени при серия самоубийствени нападения на остров Кулфуа в езерото Чад, съобщи Ройтерс, позовавайки се на държавната телевизия на Чад.

Атентатите са извършени от четирима души, които са се самовзривили.

"До момента равносметката е за 19 загинали, включително четиримата атентатори самоубийци, и 130 ранени", се посочва в кратко съобщение.

Смята се, че зад атентати стои ислямистката групировка "Боко харам".