Това заяви бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

По думите й от ГЕРБ няма да участват в политиканстване и популистки обещания, защото са различни.

„Ще гледаме само напред, как можем да осигурим повече заетост, по-големи доходи, по-добър начин на живот", добави Павлова.

При Дянков винаги беше твърдо „не", ние имахме проблем с неговото „да". Няма как да е виновен само един човек. Много хора в този ресор трябваше да обединят усилия, явно това не сработи. Финансовият министър не трябва да бъде вицепремиер". Така бившият регионален шеф обясни оставката на Дянков.

Преди дни Павлова коментира, че правителството има много научени уроци. За някои неща не ни стигна времето. Не харесвам обаче това да си мерим километрите с предишните управляващи, посочи Павлова.

Лиляна Павлова ще бъде включена в изборните листи на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори на 12 май. Тя призна, че кабинетът е трябвало да развива повече икономиката и да ограничи безработицата.

Павлова определи днес участието си в предстоящата предизборна кампания като предизвикателство. По думите й ГЕРБ ще заложи на няколко нови момента – експертност, реалистично мислене и задълбочен анализ на политическата и икономическа ситуация в страната.

Освен с политика, Павлова разкри, че иска да продължи да се занимава с академична дейност и да я развие, стана ясно още днес в предаване на bTV.