Около 13.30 часа днес на "Терминал 1" на летище "София" служители на дирекция "Сигурност" съвместно с "Гранична полиция" - сектор "Летищна сигурност" към ГПУ - София, върнаха забравена мъжка чантичка на притежателя й. Това съобщиха от пресцентъра на летище "София", предаде БТА.

28-годишният Велизар Венев Михайлов от Плевен след полет от Манчестър забравил чантата си с лични вещи - 2900 британски лири и mp3, пред гишето на RENT A CAR, салон "Пристигане" на стария терминал. Чантата била взета от две лица - водачи на нерегламентирани таксита.

След подаден сигнал от потърпевшия до дежурния по сигурност на летище "София" се извършва преглед на системата за видеонаблюдение и лицата, взели чантичката, са установени за по-малко от час. Вещите са върнати на притежателя им.

По-рано днес евродепутатът Антония Първанова призова в обръщение пред Европейския парламент за спиране на правата за обслужване на "Летище София". Транспортният министър пък назначи проверка. Причина са зачестилите случаи на отваряне на багаж и откраднати лични вещи на пътниците, съобщиха от офиса на евродепутата, цитирани от "Фокус".
Над 100 сигнала за кражби на вещи са подадени към администрацията на аеропорта през 2010 г., стана ясно наскоро.
Бившият министър на транспорта Александър Цветков обаче съобщи тогава, че е взел мерки срещу кражбите и от 3 месеца няма нито един сигнал за изчезнала вещ.