Това пише британското издание "Дейли телеграф" в репортаж от планината Кандил в Северен Ирак, където журналист от вестника е разговарял с един от ръководителите на ПКК Мурат Карайълан, предаде БНР.

Според публикацията ПКК възнамерява да атакува не само полицейски участъци и военни бази в източна Турция, но и градове в западната област. Британското министерство на външните работи пък препоръчва да се избягват пътуванията в Югоизточна Турция, освен ако не са наложителни.

По думите на Карайълан атаките са неминуеми, тъй като "бил оставен без избор" след последните турски бомбардировки на бази на ПКК в Ирак. Той допълва, че организацията скоро ще обяви "демократична автономия" в кюрдските райони в югоизточна Турция.
"Ако Турция го не приеме, това си е неин проблем", заявява Мурат Карайълан.

Междувременно бе съобщено, че шестима турски войници са загинали при сблъсъци с бунтовници от Кюрдската работническа партия в югоизточна Турция. Турската армия не е потвърдила броя на жертвите, но по информация на агенция Ройтерс в район близо до границата с Ирак е избухнала престрелка между военни и бунтовници от ПКК. В същия район вчера бяха ранени 11 турски войници.