Приятелката на Оланд иска 85 000 евро заради скандална книга

stat
11:25  |  9 ноември 2012 | По света / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 665 минути
Валери Трирвильор и Франсоа Оланд живеят на съпружески начала
Сн.: EPA/БГНЕС

Спътницата в живота на френския президент Франсоа Оланд - Валери Трирвильор, заведе дело за обезщетение в размер на 85 000 евро от авторите на скандална биографична книга.
Това съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира адвоката на Трирвильор - Фредерик Жифар, предаде БТА.

Книгата "Бунтарката" на журналистите от телевизиите Те Еф 1 и Франс 2 Кристоф Якубишин и Аликс Буйяге се появи в началото на октомври заедно с още няколко биографии на Трирвильор. В нея се твърди, че тя е имала връзка с близък сътрудник на бившия френски президент Никола Саркози - Патрик Деведжан, по времето, когато и двамата са били женени. Освен това в книгата се намеква, че самият Саркози ухажвал Трирвильор по времето когато бил министър на вътрешните работи.

Книгата представя и всички гафове на Трирвильор, откакто стана "първа дама", в това число и туита й в подкрепа на противник на бившата партньорка на Оланд - Сеголен Роаял, на парламентарните избори през юни.

Сега приятелката на президента смята, че е била очернена в биографията и съди двамата журналисти. Тя определя много от твърденията в книгата като недоброжелателни слухове и чиста измислица. Самата Трирвильор е по професия журналист и внимателно следи какво се появява за нея в медиите. През лятото тя вече заведе няколко дела срещу френски списания заради публикувани нейни снимки по бански по време на лятната й ваканция с Оланд.
Последно в По света


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?