Приятелката на Оланд иска 85 000 евро заради скандална книга

stat
11:25  |  9 ноември 2012 | По света / Редактор Десислава Димитрова /  
Валери Трирвильор и Франсоа Оланд живеят на съпружески начала Валери Трирвильор и Франсоа Оланд живеят на съпружески начала
Сн.: EPA/БГНЕС

Спътницата в живота на френския президент Франсоа Оланд - Валери Трирвильор, заведе дело за обезщетение в размер на 85 000 евро от авторите на скандална биографична книга.
Това съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира адвоката на Трирвильор - Фредерик Жифар, предаде БТА.

Книгата "Бунтарката" на журналистите от телевизиите Те Еф 1 и Франс 2 Кристоф Якубишин и Аликс Буйяге се появи в началото на октомври заедно с още няколко биографии на Трирвильор. В нея се твърди, че тя е имала връзка с близък сътрудник на бившия френски президент Никола Саркози - Патрик Деведжан, по времето, когато и двамата са били женени. Освен това в книгата се намеква, че самият Саркози ухажвал Трирвильор по времето когато бил министър на вътрешните работи.

Книгата представя и всички гафове на Трирвильор, откакто стана "първа дама", в това число и туита й в подкрепа на противник на бившата партньорка на Оланд - Сеголен Роаял, на парламентарните избори през юни.

Сега приятелката на президента смята, че е била очернена в биографията и съди двамата журналисти. Тя определя много от твърденията в книгата като недоброжелателни слухове и чиста измислица. Самата Трирвильор е по професия журналист и внимателно следи какво се появява за нея в медиите. През лятото тя вече заведе няколко дела срещу френски списания заради публикувани нейни снимки по бански по време на лятната й ваканция с Оланд.Последно в По света


”Святата” република на Радев

Президентът Радев продължава да бомбардира публиката с думи, които тя иска да чуе.