Лично Зеленогорски съобщи това на пресконференция в присъствието на кандидат-президента на сините Румен Христов и на лидера на СДС Мартин Димитров, предаде БТА.
"Ще се явим заедно с партията "Българска нова демокрация" (БНД), защото сме заедно и в президентската коалиция, която подкрепя Румен Христов", аргументира се Зеленогорски.

На пресконференцията представители на БНД заявиха, че за тях е чест, че имат възможност да издигнат за свой кандидат-кмет Найден Зеленогорски, тъй като ценят неговия професионализъм.
БНД бе сформирана през 2008 г. от отцепилите се от царската НДСВ Николай Свинаров, Лидия Шулева, Борислав Великов, Борислав Ралчев, Пламен Панайотов и др.

Кандидатстващият за четвърти мандат в Плевен кмет припомни, че след като е направен отказ да бъде регистрирана местната дясна коалиция "Заедно за община Плевен", с която е печелил досега, е получил предложение от десетина партии.

Според него има сценарий, в който участват ГЕРБ и БСП, целящ да не го допуснат до участие в местните избори. Зеленогорски смята, че този сценарий ще донесе много беди на страната.
Той отново потвърди намерението си да съди държавата, че беше допусната за участие в изборите местната коалиция "За Зеленогорски", която всъщност е срещу него, а в същото време бе "отрязана" тази, която го подкрепя. Зеленогорски смята, че коалицията, която е против него и ползва фамилията му, е нарушила човешките му права. По думите му в случая има нарушение на Конституцията и на закона за личните данни, затова той ще внесе жалбата си в съда в Страсбург.

Лидерът на СДС Мартин Димитров изтъкна, че ЦИК изпълнява политическа поръчка, която цели служебна победа за опонентите на синия кандидат в Плевен. Мартин Димитров - председател на СДС.  Той съобщи, че вчера сутринта са внесли жалба до ВАС, в която казват, че "ЦИК е нарушила грубо закона и въобще не е имала право да гледа жалбата срещу регистрацията в Плевен". 

Сини протести пред ЦИК се предвиждат тази събота, стана ясно още днес. Така СДС ще изрази недоволството си от решението на комисията да не регистрира за кметския вот коалициите на сините в Плевен и Монтана, предаде бТВ.
От СДС заявиха, че настояват за оставки в ЦИК и за особено внимание от страна на наблюдателите от Съвета на Европа за изборния процес в двата града.