Това съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов, предаде Ройтерс.

По думите му записващото устройство е било открито от спасителните екипи два часа след катастрофата и незабавно ще бъде проучено, за да се ускори разследването.

Казньов добави, че достъпът до района е блокиран, за да може да се облекчи работата на аварийните екипи, предаде БТА.

Откритата на мястото на катастрофата във френските Алпи черна кутия на самолета „Еърбъс“ А320 е записвала разговорите на пилотите, съобщи прокурорът Брис Робен.

„Да, става дума за черната кутия, която записва разговорите в пилотската кабина. Информация за съдържанието й към момента няма“, каза Робен пред телевизия BFMTV, цитирана от Фокус.

Вижте снимки >>>

Самолет "Еърбъс 320" на компанията German Wings, нискотарифния филиал на Lufthansa, се разби във Франция. На борда е имало 150 души, сред тях деца. Няма оцелели.

"Луфтханза": Единствената версия засега е катастрофа


Германската авиокомпания "Луфтханза" заяви, че разглежда днешната катастрофа на самолета на филиала й "Джърмънуингс" във френските Алпи като злополука и че всякакви други версии биха били спекулативни, предаде Ройтерс.

"За момента твърдим, че това е катастрофа. Засега не можем да кажем нищо повече. Всичко останало би било спекулация"
, заяви Хайке Бирленбах, вицепрезидент на "Луфтханза" с ресор "Продажби и услуги". Тя направи това изказване от летището "Ел Прат" в Барселона, откъдето разбилият се самолет е излетял.

German Wings съобщи, че на борда на катастрофиралия авиолайнер е имало две бебета.  Смята се, че са пътували германци, турци и испанци. По първоначални данни са пътували 67 германци. "Билд" съобщи, че в самолета е бил клас от 16 германски ученици на около 15 години с двама учители от гимназия "Крал Йозеф" в град Халтерн ам Зее, до Дюселдорф, които са били на обмен. 

Оланд, Рахой и Меркел ще посетят мястото на инцидента

Президентът на Франция Франсоа Оланд ще съпроводи канцлера на Германия Ангела Меркел и премиера на Испания Мариано Рахой по време на посещението на мястото на катастрофа на самолета в Южна Франция в сряда 25 март, съобщава ТАСС.

По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви: „Аз утре ще замина за Франция, за да се запозная лично с положението и да обсъдя ситуацията с компетентните органи на място“.

Намерението си да пристигне във Франция обяви и испанският премиер Мариано Рахой.

Засега няма данни за пътували българи на самолета.

Ако имате съмнения, че ваш близък или роднина е пътувал с този полет, може да се свържете с безплатния телефон, предоставен от авиокомпанията - 0800 1133 5577, съобщиха от МВнР.

Вижте най-тежките самолетни катастрофи за последните 10 години >>>